Michiel Nannen nieuwe zakelijk directeur Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool | Michiel Nannen

Michiel Nannen is per 1 september aanstaande de nieuwe zakelijk directeur van Toneelgroep Oostpool. Hij volgt Ruud van Meijel op, die naar het Chassé Theater in Breda vertrekt.

Michiel Nannen heeft zich gedurende zijn carrière gespecialiseerd in het begeleiden van organisatieverandering en leiderschapsontwikkeling in zowel het bedrijfsleven als de culturele sector. Sinds 2008 doet Michiel dat vanuit zijn eigen bedrijf Artful Leadership. Nannen heeft zijn werk in het bedrijfsleven altijd gecombineerd met activiteiten in de culturele sector. Zo was hij diverse malen voor langere tijd zakelijk directeur in de dans- en theaterwereld. Hij werkte onder andere bij Jakob Ahlbom Company en ICK Amsterdam.

De overstap naar Toneelgroep Oostpool komt voor Michiel Nannen precies op het juiste moment. “Het komt niet vaak voor dat er een plek vrij komt bij zo’n vernieuwend en vooruitstrevend gezelschap. De manier waarop Toneelgroep Oostpool zich verhoudt tot het publiek en de actualiteit is heel erg van deze tijd en past bij mij.” Nannen kijkt ernaar uit bij Oostpool aan de slag te gaan en is ervan overtuigd dat hij met zijn ervaring in zowel het bedrijfsleven als de culturele sector, alsmede met de inzet van zijn netwerk, het gezelschap naar de volgende fase kan brengen.

Michiel Nannen vormt per 1 september samen met artistiek directeur Marcus Azzini de directie van Toneelgroep Oostpool. Marcus: “Ik ben heel trots op wat we de afgelopen jaren samen met Ruud van Meijel opgebouwd hebben bij Oostpool en ik heb tegelijkertijd zin om aan de toekomst van het gezelschap invulling te geven samen met Michiel als onze nieuwe zakelijk partner.” Karen Verkerk, voorzitter van de raad van toezicht, ziet in Nannen een echte cultureel ondernemer en prijst het enthousiasme en de energie die hij van nature bij zich draagt. Zowel voor Toneelgroep Oostpool, alsmede voor de Alliantie Lauwersgracht, de stad Arnhem en de regio.

Overig nieuws

Terug