DE GEZELSCHAPPEN

Filter - Sonnevack en Oostpool - © Sanne Peper

Na afloop van de voorstelling

De voorstelling Filter (12+) is gemaakt door Theater Sonnevanck en Theater Oostpool. Wanneer twee gezelschappen samenwerken om een voorstelling te maken, heet dit een coproductie.

Theater Sonnevanck
Theater Sonnevanck maakt nieuw muziektheater met een stevige inhoud en een avontuurlijke vorm, voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Die voorstellingen gaan over leven en samenleven in deze tijd, volwassen thematiek voor een jong publiek. Jaarlijks speelt Sonnevanck circa 400 voorstellingen voor meer dan 40.000 bezoekers in kleine en middenzalen van de landelijke theaters, in speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen en klaslokalen van middelbare scholen. Sonnevanck maakt en repeteert de voorstellingen in Enschede, en speelt ze door heel Nederland.

Theater Oostpool
Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen.
In 1953 werd in Arnhem (Gelderland) Toneelgroep Theater opgericht als hét toneelgezelschap van Oost-Nederland. De afgelopen twintig jaar kregen we ook in de rest van Nederland grote bekendheid als Toneelgroep Oostpool. Sinds oktober 2022 zijn we Theater Oostpool, omdat we niet alleen toneel, maar bijvoorbeeld ook muziektheater maken.
Ondertussen zijn we één van de grootste rijksgesubsidieerde theaterbedrijven van het land. En we zijn nog lang niet klaar.

 

 

Terug