Verdieping Laura H.

Verdieping Laura H.

Download hier het gehele educatiepakket in PDF

Binnenkort bezoek je met jouw klas de voorstelling Laura H. Deze voorstelling is geschikt voor leerlingen van 16 jaar en ouder en gebaseerd op het boek Laura H. (2018), geschreven door de Nederlandse journalist Thomas Rueb. Laura H. is gebaseerd op het verhaal dat de toen 22-jarige Laura over haar leven heeft verteld: het is waargebeurd.

Omdat dit verhaal echt is gebeurd is het belangrijk dat de scholieren hier van te voren wat achtergrondinformatie over krijgen. Als zij de context van de voorstelling beter begrijpen, met name dat de voorstelling gaat over echte mensen, zal de voorstelling ook meer indruk maken.

VOORDAT JE DE VOORSTELLING BEZOEKT

  1. Bespreek in de klas de globale maatschappelijke en politieke context met de leerlingen. Deze download je hier.
  2. Bekijk in de klas de docu ‘Geloof je haar?’ die Omroep Gelderland maakte. Klik hier voor de docu (kijktijd 30 minuten).
  3. Wijs de leerlingen op deze website. Op de pagina over de voorstelling Laura H. staan foto’s filmpjes, achtergrondinfo en nieuwsartikelen.

IN HET THEATER

In de zaal verwachten we dat leerlingen rekening houden met de overige bezoekers. We vragen de begeleidende docenten hierop toe te zien.

Iedereen houdt zich aan DE THEATERCODE:

  • Een theatervoorstelling is live. Dat betekent dat de acteurs en de andere bezoekers jou kunnen horen praten. Houd daar dus rekening mee.
  • Zet tijdens de voorstelling je telefoon uit of op de vliegtuigstand. Na de voorstelling zet je je telefoon weer aan. Zo worden de acteurs, de andere bezoekers en jijzelf niet gestoord door binnenkomende berichten.
  • Ga na de voorstelling pas in gesprek met je klasgenoten als je iets niet begrijpt of wilt bespreken.

NA DE VOORSTELLING

Om na te praten met leerlingen over de voorstelling is een gesprekshandleiding beschikbaar. Deze vind je hier.

VRAGEN OVER EDUCATIE?

Wil je ook met je klas het theater bezoeken? Of heb je vragen over je bezoek aan de voorstelling Laura H., mail dan met Marti Arts, coördinator jongeren Toneelgroep Oostpool. Zij neemt dan spoedig contact met je op.

Terug