Muziek

Midzomernachtsdroom - foto Mathieu Di Scala

Na de voorstelling

In het interview met Joris Nassenstein (Artistiek Manager Phion) op pagina 23 in het magazine lees je hoe de muziekkeuzes in de voorstelling zijn gemaakt.

“Ik ben het script gaan lezen en heb muziek gekozen waarvan ik vond dat het de scènes maximaal ondersteunde, of waarvan ik vond dat het iets extra’s vertelde.”

Bespreek met elkaar wat je herkent van wat hij vertelt. Hebben jullie daarin hetzelfde ervaren? Op welke manier voegde de muziek iets toe?

Opdracht

Luister met je ogen dicht naar DIT nummer.
Wat voor beelden zie je voor je als je naar dit nummer luistert? Wat voor sfeer heeft het? Wat voor emoties roept het op?

Wissel dit uit met elkaar. Waar verschillen de beelden die je voor je zag van elkaar? Welke dingen in de beelden kwamen overeen?

Klik hier voor de playlist van de voorstelling, waarin alle muziek van de voorstelling terug te luisteren is. Als je zelf een nummer zou mogen toevoegen aan de playlist, welk nummer zou dat zijn? (Dit nummer mag alles zijn, van klassiek tot rock, van instrumentaal tot nederlandstalig).

Laat elkaar dat nummer eens horen. Waarom past dit nummer volgens jou bij de voorstelling? Onder welk gedeelte zou het passen? Wat zou dit nummer toevoegen aan de voorstelling?

Documentaire

Vol passie en toewijding vertellen de musici en medewerkers van Phion over hoe hun leven eruit ziet en geven ze een kijkje achter de schermen.


<< Terug naar de verdiepingspagina 

Deze pagina hoort bij het online verdiepingsmateriaal van de voorstelling Midzomernachtsdroom.

Terug