Verdieping Midzomernachtsdroom

Verdieping Midzomernachtsdroom

Binnenkort ga je met je leerlingen naar de theatervoorsteling Midzomernachtsdroom van Theater Oostpool, Introdans, Phion en Musis & Stadstheater. Op deze pagina vind je verdiepingsmateriaal dat je voor en na het voorstellingsbezoek in de klas kunt gebruiken. Dit verdiepingsmateriaal bestaat uit verschillende vragen, opdrachten en achtergrondinformatie. Als docent kan je zelf kiezen of je bepaalde onderdelen, zoals het voorgesprek of het nagesprek, klassikaal behandeld. Je kan de leerlingen ook in groepjes de opdrachten laten doen. Kijk vooral wat het beste past voor de klas die je hebt, de tijd van de dag en de situatie van het moment.

We adviseren om in ieder geval voorafgaand het voorstellingsbezoek te bespreken, zodat de leerlingen een eigen verwachting maken. Daardoor zullen ze een actieve houding tijdens de voorstelling hebben.

Na het voorstellingsbezoek raden we aan om in ieder geval de voorstelling na te bespreken, zodat de leerlingen met elkaar verder over de inhoud van de voorstelling kunnen praten en erop reflecteren.

Wij wensen jou en je klas veel plezier bij Midzomernachtsdroom!

Fotos: Mathieu Di Scala, Joris van Bennekom

Terug