De regisseur en acteurs

Char Li Chung - Toneelgroep Oostpool - foto Linda Stulic (naamsvermelding verplicht)

Voor of na


Regisseur Char Li Chung

Char Li Chung - Toneelgroep Oostpool - foto Linda Stulic (naamsvermelding verplicht)

 

Het werk van de jonge regisseur Char Li Chung (Den Haag, 1995) is direct, vurig, fris en brutaal. Chung beschikt over een creatieve dadendrang en haalt inspiratie uit alles wat hij tegenkomt.

Zijn film-, boek-, en theaterbewerkingen leiden tot nieuw en eigen werk. Met een onstilbaar geloof in de kracht van theater zoekt hij met zijn werk naar manieren om mensen te inspireren tot het verkennen van verschillende vormen van leven en liefhebben.

“Voor mij gaat de voorstelling over de enorme diversiteit aan mensen. Er zijn zoveel soorten mensen, zoveel manieren om verliefd te worden. Ik vind het belangrijk om dat voor iedereen zichtbaarder te maken: dat iedereen vrij is, en zich geaccepteerd voelt om anders te mogen zijn.”

De acteurs

De personages in Alles wat theater is worden door volwassen, professionele acteurs gespeeld. In seizoen 22-23 spelen Lina Bravo Bolledo en Steven Dinkgreve de voorstelling.

Lina Bravo Rebolledo

 

Lina is 22 en studeerde in 2022 af aan de opleiding Docent theater van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

“Met deze voorstelling krijgt de klas een achtbaan van energie, activisme en theater voorgeschoteld. Door het tempo en de tekst spreken we de leerlingen aan op een manier die bij de doelgroep past, dat vind ik heel belangrijk. Een Romeo & Julia met o.a. tracksuits, cherry coke en vol goede lines.”

Steven Dinkgreve

 

Steven is 24 jaar en studeerde in 2022 af aan de opleiding Docent Theater Arnhem. Steven is theatermaker en docent. Na zijn afstuderen maakte hij de voorstelling Sometimes I sit and think and sometimes I just sit en speelde daarmee op het Over het IJ Festival. Verder werkt hij bij Theater DEGASTEN in Amsterdam en de Vloer in Arnhem.

‘’ Alles wat theater is gaat langs alle facetten van theater. Dat legt de moderne maatschappelijke problemen bloot: kan ik alles zijn, wat of wie ik maar wil? Deze voorstelling is goed om het gesprek open te breken over identiteit, gender en seksualiteit.’’

Terug