Over Alles wat theater is

Alles wat theater is - Oostpool & Sonnevanck - foto Juliette de Groot

Twee acteurs in de klas razen door alle facetten van het theater. Speciaal voor in de klas brengen zij zowel een vertelling als een demonstratie. De twee acteurs hebben een eigen korte versie van het epische Romeo & Julia van Shakespeare voorbereid. Maar voor ze daar aan toekomen ontstaat er een discussie. Want wie speelt Romeo, en wie speelt Julia?

Op basis van een meertalig welkomstwoord glijden de spelers in een gesprek over theater, diversiteit, inclusiviteit en over wie we eigenlijk zijn. De acteurs zetten de leerlingen op het verkeerde been en betrekken hen bij hun dromen en onzekerheden. Is het een lezing, een betoog, een voorstelling of een identiteitscrisis?

Een voorstelling over het maken van theater en over het spelen van een rol. Wie ben je in het echt en hoe bepaalt dat welke rollen je speelt als acteur? Kunnen we altijd alles zijn wat we willen of zitten er grenzen aan de verbeelding van een publiek? Alles Wat Theater Is brengt activisme het klaslokaal in. Wie ben je, wie ben je echt en hoe denk je over de ander?

Alles Wat Theater Is is een coproductie van Theater Oostpool en Theater Sonnevanck.

Credits
Tekst Bart van den Donker
Regie Char Li Chung
Spel Lina Bravo Rebolledo en Steven Dinkgreve
Dramaturgie Daniël van Klaveren

Terug