Verdiepingmateriaal COCK

Binnenkort ga je met je leerlingen naar de theatervoorstelling COCK (14+) van Theater Oostpool. Op deze pagina kan je verdiepingsmateriaal vinden dat je voor en na het voorstellingsbezoek in de klas kunt gebruiken. Dit verdiepingsmateriaal bestaat uit verschillende vragen, opdrachten en achtergrondinformatie. Als docent kan je zelf kiezen of je bepaalde onderdelen, zoals het voorgesprek of het nagesprek, klassikaal behandeld. Je kan de leerlingen ook in groepjes de opdrachten laten doen. Kijk vooral wat het beste past voor de klas die je hebt, de tijd van de dag en de situatie van het moment.

We adviseren om in ieder geval voorafgaand het kopje ‘voordat je gaat’ te bespreken, zodat de leerlingen goed voorbereid de voorstelling ingaan. Daardoor zullen ze een actievere houding tijdens de voorstelling hebben en meer uit de voorstelling kunnen halen.

Na het voorstellingsbezoek raden we aan om in ieder geval de voorstelling na te bespreken, zodat de leerlingen met elkaar verder over de inhoud van de voorstelling kunnen praten en erop reflecteren. Voor meer inhoudelijke verdieping kan je verwijzen naar de ‘begrippenlijst’, ‘fluïde rolmodellen’, of ‘meer over seksuele fluïditeit’

Wij wensen jou en je klas veel plezier bij COCK!

Terug