Verdieping Detective Moncler

Je gaat binnenkort met de klas naar de voorstelling Detective Moncler van Theater Oostpool. Op deze pagina vind je verschillende opdrachten of gesprekssuggesties die je in de klas kunt doen. Kijk gerust hoeveel tijd je kan en wil besteden, dit hangt natuurlijk ook af aan de klas, het tijdstip van het lesuur, en hoeveel tijd je überhaupt hebt.

We raden in ieder geval aan de voorstelling voor te bespreken en een moment te nemen om het ook na te bespreken. In het voorgesprek gaan de leerlingen in gesprek over wat theater en identiteit is en wat hun identiteit vormt. Met het nagesprek reflecteren de leerlingen op wat ze hebben ervaren in de voorstelling en in de vervolgopdrachten onderzoeken ze wat er zou gebeuren als de ankers van hun identiteit wegvallen.

Ook vind je hieronder verschillende kopjes met achtergrondinformatie over de diverse thema’s die worden aangestipt in de voorstelling.

Wij wensen jou en je klas veel plezier bij Detective Moncler!


OVER DETECTIVE MONCLER (14+)  

Een voorstelling van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen | met Susan Visser e.a.

Nadat Detective Moncler (gespeeld door Susan Visser, bekend van o.a. Gooische Vrouwen) ontslagen wordt vanwege excessief politiegeweld besluit ze zich in te laten vriezen.

“Maak mij maar wakker als shit minder pussy is!” roept ze terwijl de temperatuur in haar Cryopod zakt naar -1000 C.

Maar wanneer ze door een speling van het lot al na 5 jaar ontdooit, is ze nog steeds harder gecanceld dan Matthijs van Nieuwkerk, blijkt haar man vermoord te zijn en is haar zoon drugsverslaafd geworden. In een zieke spagaat tussen de tijdsgeest en zichzelf gaat Moncler samen met haar getroebleerde zoon op zoek naar de moordenaar van haar man.

Wie heeft zich nooit afgevraagd: ben ik een monster of is dit wat het betekent mens te zijn?” – Clarice Lispector

Hulst & Tarenskeen maken met Detective Moncler een bloedstollende theaterthriller over de prijs van excelleren. Moet succes altijd ten koste gaan van je menselijkheid?

Terug