Verdieping Laura H.

Verdieping Laura H.

Binnenkort ga je met je leerlingen naar de theatervoorstelling Laura H. van Theater Oostpool. Op deze pagina vind je verdiepingsmateriaal dat je voor en na het voorstellingsbezoek in de klas kunt gebruiken. Dit verdiepingsmateriaal bestaat uit verschillende vragen, opdrachten en achtergrondinformatie. Als docent kan je zelf kiezen of je bepaalde onderdelen, zoals het voorgesprek of het nagesprek, klassikaal behandeld. Je kan de leerlingen ook in groepjes de opdrachten laten doen. Kijk vooral wat het beste past voor de klas die je hebt, de tijd van de dag en de situatie van het moment.

We raden wel sterk aan om van tevoren het voorstellingsbezoek en achtergrondinformatie te bespreken met je leerlingen. Het is wenselijk om in ieder geval de begrippenlijst door te nemen. Als het mogelijk is kan hier bijvoorbeeld bij het vak Maatschappijleer voorafgaand aan de voorstelling uitgebreider op de achtergrond van de voorstelling in te gaan. Als de leerlingen goed voorbereid zijn, zullen ze het meeste uit de voorstelling kunnen halen.

Na het voorstellingsbezoek raden we aan om in ieder geval de voorstelling na te bespreken, zodat de leerlingen met elkaar verder over de inhoud van de voorstelling kunnen praten en erop reflecteren.

Wij wensen jou en je klas veel plezier bij Laura H.!

Terug