Podcast Girls and Boys

Podcast Girls and Boys

Meer achtergrondinfo krijgen bij de voorstelling Girls and Boys? Luister dan naar onze podcast met genderwetenschappers Kaouthar Darmoni en Jens van Tricht. Zij gaan met elkaar in gesprek over mannen, vrouwen en hoe we met elkaar een stap vooruit kunnen zetten op weg naar een betere en veiligere wereld voor iedereen.

(de eerste twee afleveringen kan je voor de voorstelling beluisteren, de laatste drie beter erna!)

Te beluisteren op o.a.

 


Over de sprekers

Dr. Kaouthar Darmoni is genderwetenschapper en directeur van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Ze is van oorsprong Tunesisch, studeerde genderstudies aan de Sorbonne in Parijs en promoveerde aan de Universiteit van Lyon. Na korte tijd in de V.S. en Zweden te hebben gewoond kwam ze terecht in Nederland waar ze nu ruim 20 jaar werkt en woont. Ze heeft diverse (academische) publicaties op haar naam staan en bijna twintig jaar ervaring met het doceren in gender- en mediastudies.

Meer informatie over Atria: www.atria.nl


Jens van Tricht is auteur van ‘Waarom feminisme goed is voor mannen’ en oprichter en directeur van Emancipator. Deze organisatie zet zich in voor een betere wereld door jongens en mannen deel te maken en te betrekken bij een rechtvaardige samenleving door het bevorderen van rechtvaardige sekseverhoudingen. Jens studeerde Vrouwenstudies aan de UvA en specialiseerde zich in mannen en mannelijkheid – academisch, persoonlijk, activistisch en professioneel. Het is Jens’ overtuiging dat iedereen te winnen heeft bij een verruiming van de heersende opvattingen over mannelijkheid

Meer informatie over Emancipator: www.emancipator.nl


De podcast wordt gehost door Vinny Tailor, podcastmaker en journalist, onder andere ook bekend van de podcastseries Bonte Was en Domme vragen bestaan wel.

Terug