Het was druk in het online theater tijdens DECAMERONE | 2020

Toneelgroep Oostpool i.s.m. ArtEZ Toneelschool Arnhem | DECAMERONE | 2020

Woensdag 13 mei ging DECAMERONE | 2020 in première en speelde, op de daaropvolgende dagen, nog drie keer. Een live, online voorstelling in samenwerking met de ArtEZ Toneelschool. De hoge kijkcijfers zijn een bevestiging van wat wij al wisten: het publiek mist theater en cultuur. De cijfers laten zien dat ruim 2500 mensen de voorstellingen bekeken. Het gegeven dat veel mensen vanuit huis met familie, vrienden of huisgenoten keek, doet vermoeden dat de kijkcijfers nog veel hoger zijn. 

Direct na afloop van elke voorstelling mocht de cast applaus in ontvangst nemen in de online foyer die via Zoom plaatsvond. Daar was ruimte voor complimenten en het stellen van vragen over hoe het is om een voorstelling te spelen vanuit huis. Wij zijn blij met de grote belangstelling voor DECAMERONE | 2020. Ruim 1/3 van alle bezoekers laat een donatie achter bij het reserveren van een kaartje of tijdens het kijken naar de voorstelling. Wij voelen ons hierdoor bijzonder gesteund!

Noodgedwongen online door uitbraak Coronavirus
Ieder jaar maken wij een voorstelling met de derderjaarsklas van ArtEZ Toneelschool in Arnhem. De klas werkt zo’n 8 weken, onder de vleugels van een professionele regisseur, in Huis Oostpool aan een voorstelling. De periode wordt afgesloten met een vijftal voorstellingen in Huis Oostpool. Voor de jonge acteurs is dit het moment om zich te tonen aan het publiek. Voor het publiek een uitgelezen kans om kennis te maken met het talent van de toekomst. Het uitbreken van het Coronavirus gooide voor de 2020-editie roet in het eten. Wij besloten het werkproces tussen de studenten en regisseur Timothy de Gilde toch te starten. Het resultaat is een online, live voorstelling die geheel vanuit de huizen van de studenten tot stand kwam. Acteurs en regisseurs hebben elkaar slechts een keer in de week van 12 maart in levende lijven gezien.

Jonge acteurs schrijven nieuwe toneeltekst voor DECAMERONE | 2020
De voorstelling DECAMERONE | 2020 is geïnspireerd op Boccaccio’s Il Decameron. Een verzameling verhalen van een groep jonge mensen die in 1350 vluchten voor de pest. Ze trekken zich terug op een berg in Toscane en delen 10 dagen lang verhalen met elkaar. De 7 studenten van ArtEZ Toneelschool hebben voor DECAMERONE | 2020 zelf een nieuwe toneeltekst geschreven. Deze is opgenomen in de Nederlandse Toneelbibliotheek en daar ook te koop.

 

Overig nieuws

Terug