Spectaculair, actueel en divers aanbod in seizoen 21/22

Oostpool 2021 2022 - foto Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong [naamsvermelding verplicht]

Toneelgroep Oostpool brengt in seizoen 2021/2022 spectaculair, geëngageerd, actueel, divers en verleidelijk theater voor een breed publiek, vanuit de centrale vraag ‘Hoe nu mens te zijn?’. Een boordevol seizoen vol mooie shows gemaakt door een fris en gedreven artistiek team van huisregisseurs en dramaturgen onder leiding van artistiek directeur Daria Bukvić. Hoogtepunt van het aanbod is de megaproductie Midzomernachtsdroom, met meer dan 40 performers, geregisseerd door Daria Bukvić, in samenwerking met Introdans, Phion en Stadstheater Arnhem.

Regisseur Charli Chung presenteert twee gloednieuwe voorstellingen over invloedrijke en spraakmakende personages uit onze geschiedenis: in De Profundis – Uit de diepte roep ik, staat Oscar Wilde centraal en in EDWARD II – The Gay King, duikt Charli in het flamboyante leven van Edward II, met Fjodor Jozefzoon in de hoofdrol.

Het schrijf- en regie duo Jan Hulst & Kasper Tarenskeen komt in oktober met hun nieuwe creatie Baby Crazy, een tragische komedie over grote thema’s als liefde, seks, kinderen krijgen, overpopulatie, vriendschap, racisme, en de prestatiemaatschappij.

Oostpool ziet ook enorm uit naar de gezamenlijke productie met WENDE: vanaf januari 2022 toert Wende Snijders met haar theaterconcert De Wildernis langs de Nederlandse clubs en theaters, na een korte try-out periode in september 2021.

Artistiek directeur en regisseur Daria Bukvić brengt maar liefst drie nieuwe voorstellingen naar de theaters. De soloshow Wrak van en met Fadua El Akchoui in coproductie met ROSE stories gaat op 6 november in première. Enkele weken later presenteert Daria de indrukwekkende productie Girls and Boys met in de hoofdrol niemand minder dan Hadewych Minis. De klap op de vuurpijl komt in het voorjaar van 2022. Dan brengt Oostpool samen met Introdans, PHION en Musis&Stadstheater Arnhem de megaproductie Midzomernachtsdroom: een explosieve mix van spel, dans en muziek met meer dan 40 performers. Daria Bukvić : “Op de rand van een nieuwe tijd na COVID, verlangen we naar feestelijkheid en fysiek contact en dat is precies wat Midzomernachtsdroom brengt: een orgastische explosie van kleur en uitbundigheid.”

Overig nieuws

Terug