Scheeps-Horeca

Van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Ieder jaar stellen we een aantal keer Huis Oostpool open voor bevriende gezelschappen. Op 15 november 2016 waren Frascati Producties, Jan Hulst & Kasper Tarenskeen te gast met de voorstelling Scheeps-Horeca.

Na De Rekening schrijven Jan Hulst en Kasper Tarenskeen een nieuw epos. Licht geïnspireerd op vermeende gedeelde roots in Indonesië onderzoeken zij met zo min mogelijk voorkennis hoe hun voorvaders de reis naar De Oost ervoeren. Wat drijft je om naar de andere kant van de wereld te reizen als het negen maanden duurt en je waarschijnlijk dood gaat onderweg?

In dit coming of age drama gaan drie jongens op zoek naar vaste grond onder de voeten, maar vooral ook naar peper.

Meer over de voorstelling

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Nederland, 1987 & 1988) zoeken de dunne scheidslijn op tussen melodrama en ironie: een stijl die zowel geestig als bloedserieus is, op de rand van domme special effects en diepzinnige contemplatie. Hun personages zijn vervreemd van hun omgeving en gaan op zoek naar een plek in de eeuwigheid. In januari 2015 maakten ze bij Frascati Producties met The Woods: een vervreemdend soort hyperrealisme. ‘Van Warmerdamse ironie’ aldus de Theaterkrant. Daarna volgde De Rekening (september 2015): een apocalyptische soort Jiskefet.

Hun derde Frascati Productie Scheeps-Horeca is geselecteerd voor Circuit X (onderdeel van het Vlaams Theaterfestival) en is daarom in seizoen 2016-2017 in diverse theaters door Nederland en Vlaanderen te zien.

Speciaal voor Oerol maakten Jan en Kasper in 2016 de locatievoorstelling De Ilias. Deze coproductie van Toneelgroep Oostpool en Frascati Producties is een coming of age drama over de grootste held in de Westerse geschiedenis, op de uitgestrekte crossbaan van Terschelling.

Credits

tekst en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen spel Jim Deddes, Thomas Höppener, Tim Linde kostuums Nola van Timmeren lichtontwerp Attila Nemeth Productie van Frascati Producties

Scheeps-HorecaIs jouw boemboe Conimex?
Terug