SEGGSUELEVOORLIGTING

coproductie De Werf / Het Theaterschip en Theater Oostpool

SEGGSUELEVOORLIGTING is een filterloze en urgente seksles die op een goeie manier uit de hand loopt, want: alles wordt besproken en alles mag gezegd worden.

SEGGSUELEVOORLIGTING speelt zich af in een klas op een middelbare school.

Seksuele voorlichting is vaak te klinisch, ouderwets, saai en vooral beschamend.
Dat gaan de leerlingen in deze klas veranderen. Er ontstaat een belangrijke discussie die het taboe doorbreekt. De leerlingen onderzoeken wat seks is, maar ook alle andere zaken die daarbij komen kijken: Wat is consent? Hoe gaat ‘seks’ eigenlijk? Wat is non-binair zijn? Of a-seksualiteit? En ‘Ik heb eigenlijk nog nooit seks gehad…moet ik mij schamen?’

De leerlingen geven een seksles die we allemaal willen: voor en door iedereen, weg van angst en schaamte en opzoek naar genot en plezier. LET’S TALK ABOUT SEX!

 

Achtergrond

SEGGSUELEVOORLIGTING wordt gespeeld door de deelnemers van De Werf, een samenwerkingsverband van het Theaterschip, Theater Gajes en NJON: zes jonge professionals die de afgelopen drie jaren zijn afgestudeerd aan het hbo-kunstvakonderwijs en momenteel een 18 maanden durende traineeship doen. Voor SEGGSUELEVOORLIGTING wordt de cast uitgebreid met gastacteur/danser Kharim Amier.
De regie is namens Theater Oostpool in handen van Emilie Pos en de tekst is bewerkt door Ischa den Blanken. Emilie Pos was eerder dit seizoen verantwoordelijk voor de nieuwe trailervoorstelling van Theater Oostpool en Sonnevanck.

SEGGSUELEVOORLIGTING is een vervolg op de succesvolle amateurvoorstelling Spring Awakening die begin 2022 is gemaakt door Theater Oostpool met 30 jongeren uit Oost-Nederland

Reserveren voor school

Meer informatie over SEGGSUELEVOORLIGTING op jou school is te vinden op de website van Het Theaterschip

SEGGSUELEVOORLIGTINGLet’s Talk About Sex
Terug