They are just kids

Regie Marcus Azzini

Het is de zomer dat John Coltrane overlijdt, China een atoombom tot ontploffing brengt, kinderen afreizen naar San Francisco en hun lege armen ten hemel heffen, Jimi Hendrix zijn gitaar in brand steekt. Het is de Summer of Love. De zomer dat Patti Smith en Robert Mapplethorpe elkaar ontmoeten. Zij een rel schoppend en onaangepast wichtje, hij een verlegen misdienaar vol donkere verlangens. Het is het begin van een onvoorwaardelijke, maar onstuimige vriendschap, waarin de twee beginnende kunstenaars op zoek gaan naar erkenning. Erkenning als kunstenaar, maar ook als mens.

Over elkaar buitelende twijfels over seksualiteit, ambities en identiteit bepalen de kwetsbare zoektocht van Patti en Robert. In 2010 verscheen Patti’s boek ‘Just Kids’ (2010), haar requiem voor de aan Aids overleden Robert. Regisseur Azzini liet zich inspireren door het leven en werk van de twee zielsverwanten en maakte samen met schrijver Roeland Hofman en acteurs Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ludwig Bindervoet en Judith van den Berg de voorstelling They are just kids. Geen bewerking van het boek, maar een reconstructie van het leven dat Patti en Robert leidden. Een voorstelling die je raakt door de schoonheid van zielsverwantschap en de pijn van onvermijdelijk afscheid.

Credits

tekst Roeland Hofman | regie Marcus Azzini | spel Judith van den Berg, Ludwig Bindervoet, Matthijs van de Sande Bakhuyzen | kostuums Femke van Neerven

They are just kids
Terug