ZENDER (12+)

Een theatertruck voorstelling van Sonnevanck & Oostpool door DIEHELEDING

Hiphopcollectief DIEHELEDING maakt een opzwepende truckvoorstelling over twee jongens die de waarheid vertellen vanuit hun eigen piratenzender in een keet. Waar ze alles kunnen zeggen wat op school niet meer mag.

Er is op school iets gebeurd, waar niemand over praat. Maar Jens weet zeker dat er iets verzwegen wordt. Omdat ze op zijn middelbare school alleen maar leugens vertellen, is Jens vastbesloten de waarheid boven tafel krijgen.

Jens besluit een piratenzender te bouwen in een keet. Samen met zijn beste vriend zendt hij elke avond uit. Eindelijk kunnen ze zeggen wat op school niet meer mag. Ze gaan steeds dieper in hun zoektocht om de ‘waarheid’ boven tafel te krijgen en laten geen tegengeluiden toe in de keet. Maar omdat er niemand is die ze tegenspreekt, raken de jongens langzaam steeds meer verstrikt in hun eigen gelijk. Zo erg dat ze dingen gaan zeggen die je eigenlijk nergens meer mag zeggen.

Is de waarheid iets wat hen verbindt, of vereenzamen ze juist in hun eigen ‘zeker weten’?

Zender is een muzikale radiotrip die steeds meer loszingt van de werkelijkheid.
Een zoektocht naar stem krijgen wanneer je niet gehoord wordt – maar luister je zelf eigenlijk nog wel?

Credits

tekst, muziek & regie DIEHELEDING | een productie van Theater Sonnevanck & Theater Oostpool | campagnebeeld Benning & Gladkova 

Rondreizende theatertruck

Deze voorstelling speelt in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen rijdt langs middelbare scholen en theaters. De intimiteit van de theatertruck zorgt voor een bijzondere theaterervaring.

Groot succes
Theater Sonnevanck en Theater Oostpool maken ieder jaar twee voorstellingen voor de theatertruck. De voorstellingen zijn een groot succes! Princess (2018) en Bromance (2016) wonnen de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs in het jeugdtheater. It’s my mouth I can say what I want to (2017), Pretpark (2017), GTA5 (2015) en Hard Candy (2013) werden bekroond met de Zilveren Krekel.

Reserveren voor op school

De theatertruck rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 80 bezoekers in de truck en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.

Wil je deze voorstelling reserveren voor op jouw school, vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Boek deze voorstelling >

Of neem dan contact op met de afdeling educatie, via e-mail of telefonisch: 026 443 76 55

Speeldata 29 september 2024 t/m 13 december 2024

ZENDER (12+)Een opzwepende truckvoorstelling door hiphopcollectief DIEHELEDING
Terug