Daria Bukvić wint Prijs van de Kritiek 2022

We zijn bij Theater Oostpool ongelofelijk trots om te kunnen vertellen dat onze artistiek directeur Daria Bukvić de Prijs van de Kritiek 2022 heeft gewonnen. De verzamelde Nederlandse theatercritici verlenen Daria deze eer vanwege de wijze waarop ze persoonlijk engagement weet te combineren met generositeit naar haar medemakers en medewerkers. Bij deze willen we Daria dan ook van harte feliciteren.

‘Door zowel in haar maker- als leiderschap persoonlijk engagement te combineren met generositeit naar haar medemakers en medewerkers ontpopte Bukvić zich dit jaar tot een van de meest toonaangevende artistiek leiders van de sector.’

Samen met zakelijk directeur Michiel Nannen slaagde ze er volgens de theatercritici echter overtuigend in om de organisatie het voortouw te laten nemen in de sectorbrede transitie naar sociale veiligheid op de werkvloer, en maakte ze daarnaast vorig seizoen twee van de meest bejubelde voorstellingen van het seizoen: het snoeiharde drama Girls & Boys en de feestelijke Shakespeare-bewerking Midzomernachtsdroom.

Zie ook het bericht van Theaterkrant.

Foto: Linda Stulic

Overig nieuws

Terug