Onderwijs

El Mektoub - Oostpool & Sonnevanck © Sanne Peper

Theater Oostpool maakt in samenwerking met Theater Sonnevanck twee keer per jaar een jongerenvoorstelling, voor 12+ en 14+. Deze voorstellingen worden gespeeld in onze theatertruck waarmee we zo het schoolplein op rijden. Daarnaast hebben we onder de noemer ‘Acteurs in de klas’ de voorstelling Alles Wat Theater Is die gespeeld wordt in het klaslokaal.

Bij elke voorstelling maken we handleidingen voor docenten voor een goede voorbereiding op de voorstelling en geven we handvaten voor inhoudelijke nagesprekken of verwerkingsopdrachten achteraf. Desgewenst verzorgen wij ook bijpassende workshops.

Nieuwsgierig? Vragen? Neem gerust contact op!

De theatertruck

Theatertruck voorstellingen maken we in coproductie met Theater Sonnevanck uit Enschede en spelen we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert bij jou op het schoolplein. Er passen normaal gesproken maximaal 60 bezoekers in de theatertruck en de voorstellingen duren ongeveer een lesuur.

Acteurs in de klas

Alles Wat Theater Is
Een voorstelling met acteurs voor de klas, aula of daar waar het mag en kan op school.

Twee acteurs in de klas razen door alle facetten van het theater. Speciaal voor in de klas brengen zij zowel een vertelling als een demonstratie. De twee acteurs hebben een eigen korte versie van het epische Romeo & Julia van Shakespeare voorbereid. Maar voor ze daar aan toekomen ontstaat er een discussie. Want wie speelt Romeo, en wie speelt Julia?

Op basis van een meertalig welkomstwoord glijden de spelers in een gesprek over theater, diversiteit, inclusiviteit en over wie we eigenlijk zijn. De acteurs zetten de leerlingen op het verkeerde been en betrekken hen bij hun dromen en onzekerheden. Is het een lezing, een betoog, een voorstelling of een identiteitscrisis?

De voorstelling Alles Wat Theater Is gaat over het maken van theater en over het spelen van een rol. Wie ben je in het echt en hoe bepaalt dat welke rollen je speelt als acteur? Kunnen we altijd alles zijn wat we willen of zitten er grenzen aan de verbeelding van een publiek? Alles Wat Theater Is brengt activisme het klaslokaal in. Wie ben je, wie ben je echt en hoe denk je over de ander?

Speelduur 45 minuten

Boek een voorstelling voor op school

Wil je een voorstelling van Theater Oostpool en Theater Sonnevanck reserveren voor op jouw school, vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen spoedig contact met je op om de details verder te bespreken.

Maak een onderwijsboeking >

 

Neem contact op

Wil je meer informatie over Oostpool JONG of een voorstelling reserveren? Neem dan contact op met;

Lisanne Kooij
Relatiebeheer jongerenvoorstellingen
Theater Oostpool & Theater Sonnevanck,
T: 026 – 443 7655

Schoolvoorstellingen '23-'24

Theatertruck voorstellingen

 • Supertramp (2023)

  Supertramp (2023)

 • El Mektoub (2023)

  El Mektoub (2023)

 • Filter (2022)

  Filter (2022)

 • GOD? (2020)

  GOD? (2020)

 • GAME OVER (2019)

  GAME OVER (2019)

 • Bromance (2016/2018)

  Bromance (2016/2018)

 • Princess (2018)

  Princess (2018)

 • It’s my mouth I can say what I want (2017)

  It’s my mouth I can say what I want (2017)

 • Pretpark (2016)

  Pretpark (2016)

Terug