Samenwerking met Rijn IJssel voor Theater na de Dam

Theater Oostpool en MBO Rijn IJssel slaan de handen in een. Arnhemse makers Elize Kuiper en Jesper Pouw maken voor Theater Oostpool een voorstelling gebaseerd op herinneringen van Hans van Maris, politieagent en radar in het Arnhems verzet tijdens de tweede wereldoorlog. Samen met studenten van MBO Rijn IJssel onderzoeken, bevragen en spelen ze de Dat wat overblijft. Een voorstelling over waarom we herdenken, wat we achterlaten en dat wat overbleef.

Dat wat overblijft speelt op 3 en 4 mei op het Kazerneplein in Arnhem. Toegang is gratis, reserveren verplicht. Kijk op deze pagina voor meer info & tickets. 

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Overig nieuws

Terug