De Bananengeneratie valt in de prijzen

De hernemingstournee van De Bananengeneratie zit erop. We kijken met heel veel trots terug op de voorstelling en de overweldigende hoeveelheid ontroerende reacties die we hebben gekregen. Als klap op de vuurpijl staan we graag nog even stil bij twee mooie publieksprijzen die de voorstelling ontving: de Toneelkijkersprijs Den Haag en de Keuze van de Wijkjury Breda.

Toneelkijkersprijs Den Haag
Een vaste groep toneelkijkers bezoekt samen voorstellingen in Den Haag. Na afloop beoordelen ze de voorstelling door een recensie te schrijven. Samen kiezen ze zo de beste voorstelling van het seizoen, die de felbegeerde Toneelkijkersprijs ontvangt. Regisseur Char Li Chung ontving de prijs met veel trots in zijn thuisstad.

Keuze van de Wijkjury Breda
Tien inwoners van Breda met uiteenlopende culturele afgronden en leeftijden vormen van september 2022 t/m juni 2023 de WijkJury Breda. Minstens één keer per maand bezoeken ze gezamenlijk een voorstelling. Aan het einde van het theaterseizoen kiezen ze hun favoriet. Dit jaar verkozen ze onze voorstelling De Bananengeneratie. Speciaal daarom speelden we op 17 september nogmaals in het Chassé Theater.

Overig nieuws

Terug