De Delftse Kijker kiest unaniem Het Achtste Leven (voor Brilka)

Hoera! Het Achtste Leven (voor Brilka) is door het Delftse toneelpubliek verkozen tot de beste voorstelling van seizoen 2023-2024, en wint daarmee toneelprijs De Delftse Kijker van Theater de Veste. Deze wordt jaarlijks toegekend aan de voorstelling die door het publiek als de beste toneelvoorstelling van het seizoen is beoordeeld. 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst nam regisseur Char Li Chung namens Nina Spijkers de Delftse Kijker in ontvangst.

Uit de uitreiking:
“Deze voorstelling wordt ook wel een groots en episch muziektheaterstuk genoemd, verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties. Het Delftse toneelpubliek heeft: Het Achtste Leven van Theater Oostpool de hoogste score gegeven en daarmee tot winnaar gekroond.

Deze theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili, geregisseerd door Nina Spijkers, nam het publiek mee op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw en dat lees je ook terug. Een toeschouwer verwoordde het als “ik heb vier uur lang op het puntje van mijn stoel gezeten”. Een ander omschreef het als: “Dit totaaltheater was overweldigend indrukwekkend. De personages, de zang, de muziek, de dans, de belichting, de beelden, de techniek… Alles klopte!”

Uitreiking Delftse Kijker – foto Koos Bommele

Overig nieuws

Terug