Doneren & sponsoring

Theater Oostpool - COCK - © kurt van der elst

Steun Theater Oostpool, we hebben geen tijd te verliezen

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen, want theater is voor iedereen.

In 1953 werd in Arnhem (Gelderland) Toneelgroep Theater opgericht als hét toneelgezelschap van Oost-Nederland. De afgelopen twintig jaar kregen we ook in de rest van Nederland grote bekendheid als Toneelgroep Oostpool. Sinds oktober 2022 zijn we Theater Oostpool, omdat we niet alleen toneel, maar bijvoorbeeld ook muziektheater maken.

Ondertussen zijn we één van de grootste rijksgesubsidieerde theaterbedrijven van het land. En we zijn nog lang niet klaar.

Steun ons daarom in onze missie en word begunstiger van Theater Oostpool.

Doneren

El Mektoub - Oostpool & Sonnevanck © Sanne Peper

Eenmalige of periodieke donaties | hoe werkt dat?

Je kunt eenmalige giften storten via bovenstaand iDeal formulier of een bedrag doneren bij aankoop van een kaartje voor een van onze voorstellingen in Theater Oostpool.

Ook kun je ervoor kiezen ons jaarlijks te steunen met een vast bedrag. Met een constante investering maak je het voor ons mogelijk om, als één van de grotere toneelgezelschappen van het land, onze positie te bevestigen, verstevigen en uit te bouwen. We nodigen je van harte uit om je aan ons, onze visie, acteurs en makers te verbinden.

Girls and Boys | Toneelgroep Oostpool | foto Joris van Bennekom

Fiscale voordelen van een doorlopend donateurschap

Theater Oostpool is een erkend goed doel met een ANBI-status. Giften aan ons gezelschap zijn daarom aftrekbaar voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Hiervoor moet de gift worden vastgelegd met een overeenkomst periodieke giften. Eenmalige giften zijn onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Periodieke giften (minimum van vijf jaar) zijn 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Je kunt jouw belastingvoordeel hier berekenen.

Wolfgang, het wonderjong - Theateralliantie & Theater Oostpool - © Sanne Peper

Sponsoring

Theater Oostpool werkt graag samen met het bedrijfsleven. We worden jaarlijks met prachtige en welkome bijdragen gesteund door bedrijven uit de stad en regio, zoals Dirkzwager advocaten en notarissen. Een overzicht van al onze huidige partners vind je hier. Wil je met jouw organisatie Theater Oostpool steunen, dan gaan we graag met jou op zoek naar hoe we een wederzijdse toegevoegde waarde kunnen bereiken.

Theater Oostpool - Dochters van Nino © Sanne Peper

Nalaten

Met onze voorstellingen van ons vaste regisseursteam vullen we in heel Nederland niet alleen de theaters, maar ook locaties als Oerol en Lowlands, met een jong en divers publiek. De jongerenvoorstellingen in onze rondreizende theatertruck worden jaarlijks door ruim 15.000 middelbare scholieren bezocht, voornamelijk in Oost-Nederland. Ook initieert Oostpool een groot aantal andere activiteiten waar de nadruk ligt op meedoen. We bereiken een nieuw publiek door het organiseren van diverse workshops, contextprogramma’s en educatieve producties. Dit doen we in samenwerking met partners als Theater Sonnevanck, Introdans, Cultuur Oost, De Lindenberg, Rozet, New Dutch Connections en ArtEZ. Oostpool biedt daarnaast een podium voor amateurtheater, de vooropleiding Oost en een online aanbod voor verschillende (potentiële) toeschouwers.

Door na te laten aan Theater Oostpool maak jij het mede mogelijk dat ook de generaties na jou van theater kunnen blijven genieten. Met jouw steun kunnen wij theater blijven maken voor jong en oud, in Oost-Nederland en daarbuiten.

Midzomernachtsdroom | Toneelgroep Oostpool, Introdans, Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Musis & Stadstheater Arnhem | foto: Joris van Bennekom

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een van bovenstaande mogelijkheden om ons te steunen, of ben je op zoek naar meer informatie en advies? Neem dan contact op met Mirjam van Tiel, zakelijk directeur, voor meer informatie. Zij gaat graag vrijblijvend met je in gesprek over de mogelijkheden: mirjam@theateroostpool.nl | 026-4437655.

Terug