Eelco Smits en Alex Hendrickx genomineerd voor de Toneelprijzen

Eelco Smits genomineerd voor de Louis d'Or voor zijn rol in Geschiedenis van Geweld

De Nederlandse Toneeljury maakte op 31 mei de nominaties voor de VSCD Toneelprijzen bekend. Met trots delen wij dat zowel Eelco Smits voor zijn rol in Geschiedenis van Geweld als Alex Hendrickx voor zijn rol in Wolfgang, het wonderjong genomineerd zijn. Wij willen hen dan ook van harte feliciteren!

Eelco Smits is genomineerd voor de Louis d’Or, de prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol, voor zijn rol in Geschiedenis van Geweld, onze coproductie met Toneelschuur Producties.

Uit het juryrapport: De schaamte en de angst, maar ook de compassie voor de dader zijn emoties, komen in de fysieke vertolking van Eelco Smits dicht bij elkaar in Geschiedenis van Geweld. Het lukt Smits met zijn uitzonderlijke spelopvatting om inzichtelijk te maken dat alles verteld moet worden om een plek te krijgen, maar dat het vertelde mogelijk nooit werkelijk een plek zal hebben.

Daarnaast maakt Alex Hendrickx kans op de Arlecchino voor zijn rol in Wolfgang, het Wonderjong, onze coproductie met Theateralliantie.

Uit het juryrapport: Alex Hendrikx vertolking van ‘de Keizer’ in Wolfgang, het Wonderjong is er een van een keizer die naar hartenlust door het leven zwabbert. Een tiran die niet tegengesproken wil worden en gelijktijdig een klein kind dat hunkert gezien te worden. Zijn keizer is speels ernstig en ernstig speels tegelijkertijd.

Alex Hendrickx kans op de Arlecchino voor zijn rol in Wolfgang, het Wonderjong

 

Daarnaast feliciteren we alle anderen genomineerden. Een overzicht hiervan is te vinden op de website van het Nederlands Theater Festival.

De uitreiking van de VSCD Toneelprijzen vindt plaats tijdens de feestelijke afsluiter van het Nederlands Theater Festival: het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam op zondag 17 september 2023.

Overig nieuws

Terug