Hadewych Minis genomineerd voor een Theo d’Or

Girls and Boys | Toneelgroep Oostpool | foto Joris van Bennekom

Hadewych Minis is genomineerd voor de Theo d’Or met haar rol in Girls and Boys! Gefeliciteerd met deze welverdiende nominatie!

De jury: “In een regie van Daria Bukvić verleidt Hadewych Minis het publiek ten volle mee te gaan, het verhaal mee binnen te stappen tot er uiteindelijk ook voor het publiek geen ontsnappen meer mogelijk is, tot het vreselijke einde. Het is bijzonder knap hoe Minis een band met het publiek weet op te bouwen. Het publiek leeft mee, geniet mee en lijdt uiteindelijk ook mee. De omslag in het geluk is voor het personage niet te bevatten. Aan het einde is het publiek net zo radeloos als zij. Het is een verhaal dat helaas verteld moet worden en het publiek mag zich gelukkig prijzen dat Hadewych Minis dat op deze manier op zich neemt.”

De uitreiking van de VSCD-toneelprijzen vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater, de slotavond van het Nederlands Theater Festival in Internationaal Theater Amsterdam op 11 september. Aan alle genomineerden: gefeliciteerd!

Foto: Joris van Bennekom

Overig nieuws

Terug