Jan Hulst en Kasper Tarenskeen winnen Erik Vos Prijs 2020!

Het eigenzinnig schrijf- en regieduo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen ontving dinsdag 26 januari de Erik Vos Prijs 2020. De prijs, bestaande uit een geldbedrag van €5000, werd uitgereikt na afloop van een besloten try-out van Geld voor Goud, hun huidige regie voor Theater Bellevue. Via een livestream werden de winnaars verrast door Erik Vos (regisseur), Wim Deetman (voorzitter Stichting Erik Vos Prijs) en Leonie Clement (juryvoorzitter). Jan Hulst en Kasper Tarenskeen maakten voornamelijk werk bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool, waar ze sinds juni 2020 deel uitmaken van de (interim) artistieke leiding.

Uit het Juryrapport:

“De voorstellingen van Jan Hulst en Kasper Tarenskeen kenmerken zich door de sterke, beeldende regies en het bijzondere gebruik van taal in de door hun zelfgeschreven teksten. Het zijn theatrale ervaringen die zowel esthetische en literaire fijnproevers als ook het bredere uitgaanspubliek van hun eigen generatie veel te bieden hebben. (…) Alles mag er zijn in de voorstellingen van Hulst en Tarenskeen. Gul, vol en rijk is hun werk. Heden verleden, hoge (podium)kunst en de eigentijdse cultuur van de straat. Alles wordt aan elkaar verbonden door een sterke hand van regisseren. De muzikaliteit en dosering van spel, taal, beeld en humor is meesterlijk.”

De Erik Vos Prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan bijzonder talent onder de nieuwe lichting theatermakers. De Stichting Erik Vos Prijs ondersteunt en stimuleert theatermakers en (nieuwe) theaterinitiatieven door het toekennen van een geldbedrag van €5000. De Stichting Erik Vos Prijs is opgericht in 1997, bij het afscheid van Erik Vos als artistiek leider van Toneelgroep De Appel.

De jury van de Erik Vos Prijs 2020 bestaat uit Joost de Kleine Beek, Tom Helmer en Leonie Clement. De jury richt zich bij haar keuze op de nieuwste generatie theatermakers die zich in een relatief korte periode van werkzaamheid heeft onderscheiden door zeggingskracht, sterke vormtaal, artistieke eigenheid en vakmanschap. De Erik Vos Prijs wordt dit jaar voor de 12e keer uitgereikt.

De eerdere prijswinnaars zijn: Danielle Wagenaar/het Syndicaat (1998), Ola Mafalaani (2000), Hotel Modern (2002), Lotte van den Berg (2004), Jetse Batelaan (2006), Laura van Dolron (2008), Susanne Kennedy (2010), Alexandra Broeder (2012), Sarah Moeremans (2014), Floris van Delft (2016) en Suze Milius (2018).

Overig nieuws

Terug