Mirjam van Tiel nieuwe zakelijk directeur-bestuurder

Mirjam van Tiel

Theater Oostpool is blij om aan te kondigen dat Mirjam van Tiel half augustus 2023 start als nieuwe zakelijk directeur-bestuurder. Zij volgt Michiel Nannen op, die sinds 2019 aan Oostpool verbonden was. Van Tiel is haar loopbaan begonnen in Amsterdam bij het Plein Theater en Cultureel Centrum de Badcuyp, met de focus op artistieke inhoud én diversiteit en inclusie. Daarna heeft zij haar sporen verdiend in de culturele sector als directeur van Kunstencentrum Waalwijk, bij Theater Hanzehof in Zutphen en als vicevoorzitter van de Nederlandse Toneeljury. Op dit moment is zij als ad interim de voorbereiding van een fusie tussen een theater en een Centrum voor de Kunsten aan het afronden.

Eduard Nazarski: “Met Mirjam halen we een geroutineerd bestuurder in huis, zij brengt een schat aan ervaring mee naar Oostpool en we zijn als Raad van Toezicht dan ook zeer verheugd met haar komst.

Mirjam van Tiel: “In sociale veiligheid inclusief toptheater maken, die ambitie heeft ons samengebracht. Het is voor mij een grote eer om met al deze geweldige mensen te mogen gaan werken, op weg naar het realiseren van deze gezamenlijke ambitie.

Met ingang van half augustus zal zij samen met artistiek directeur Daria Bukvić de leiding van het gezelschap op zich nemen.

Daria Bukvić: “We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de nieuwe koers van Theater Oostpool. Ik verheug me op Mirjams komst en het samen met haar verder bouwen aan onze ideeën en idealen. Mijn collega’s en ik zien uit naar wat zij met haar jarenlange ervaring, maatschappelijk engagement en bevlogenheid gaat betekenen voor onze organisatie en daarmee ook voor het Nederlandse theaterlandschap.

Foto: Erik van den Boom

Overig nieuws

Terug