Oostpool, Phion, Introdans en Musis & Stadstheater brengen in 2022 gezamenlijk een spectaculaire Midzomernachtsdroom

Oostpool, Introdans, Phion en Musis & Stadstheater bundelen opnieuw hun krachten. Zij brengen samen het grootse en hallucinante muziektheaterspektakel Midzomernachtsdroom. De voorstelling zal exclusief te zien zijn in Oost-Nederland (Arnhem, Hengelo, Nijmegen, Tiel, Apeldoorn, Zwolle en Doetinchem) en de stad Utrecht.

De romantische komedie Midzomernachtsdroom vertelt het verhaal van vier jonge mensen, allemaal op hun eigen manier op zoek naar liefde. Nieuwsgierig en eigenwijs trekken zij het bos in, waar zij zich overgeven aan bedwelmende krachten. Typisch shakespeariaanse verwikkelingen, met mythische boswezens en een club amateurspelers die hun nieuwe voorstelling in het bos repeteren, volgen.

De beroemde Shakespeareklassieker wordt gegoten in een volledig nieuwe uitvoering onder regie van Oostpools artistiek directeur Daria Bukvić. De choreografie is van Introdans’ artistieke partner Regina van Berkel. Het muziekconcept is van Phions artistiek manager Joris Nassenstein. Naast acteurs van Oostpool zullen op het podium dansers van Introdans en musici van Phion te zien en te horen zijn, hierdoor is deze productie een echt gesamtkunstwerk. Introdans, Oostpool, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem zijn verenigd in de Lauwersgrachtalliantie. De instellingen werken hierbinnen samen aan kruisbestuiving op artistiek, productioneel en marketinggebied. Na het veelgeprezen Kogelvis is Midzomernachtsdroom de tweede productie die de partners van de Lauwersgrachtalliantie met elkaar initiëren.

Overig nieuws

Terug