Queercast | Edward II – The Gay King

Podcast Edward II The Gay King

Wil je meer te weten komen over de voorstelling Edward II – The Gay King ? Luister dan naar onze QUEERCAST met genderwetenschapper Jonas Roelens en InDifferent oprichter Elmar Noteboom. Zij gaan met elkaar in gesprek over (de emancipatie van) queerness.

Te beluisteren op o.a.

 


Over de sprekers

Dr. Jonas Roelens is een Vlaamse genderwetenschapper. Als universitair docent is hij verbonden aan de opleiding Geschiedenis van de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek richt zich op de geschiedenis van seksualiteit in de middeleeuwen. In 2018 verdedigde Jonas zijn proefschrift Citizens & Sodomites aan de Universiteit Gent, bekroond met de Vlaamse PhD Cup en de Erik Duvergerprijs. Jonas is co-auteur van het boek Verzwegen verlangen.

Meer informatie over Jonas Roelens: ru.nl/personen/roelens-j


Elmar Noteboom is oprichter en directeur van InDifferent. Deze Arnhemse organisatie zet zich sinds 2017 in voor inclusiever onderwijs op scholen. Al veertien jaar is Elmar kunstdocent op het Dorenweerd College en leerlingenbegeleider, van waaruit hij InDifferent opstartte.

Meer informatie over Elmar Noteboom en InDifferent: indifferent.nl


De podcast wordt gehost door Vinny Tailor, podcastmaker en journalist, onder andere ook bekend van de podcastseries Bonte Was en Domme vragen bestaan wel.

 

De podcast is ontwikkeld door Lukas Schmidt met dank aan Manon Lewin, Sara Bouman en Madelon Kooijman.

Terug