Podcast Midzomernachtsdroom

Podcast Midzomernachtsdroom

Meer achtergrondinformatie bij de voorstelling Midzomernachtsdroom? Luister dan naar de podcast.

Deze vierdelige podcast is gemaakt naar aanleiding van de voorstelling Midzomernachtsdroom: een ode aan fysiek contact, liefde, feesten, en kunst. Kortom: alles wat we de afgelopen paar jaar hebben gemist.

In deze podcast gaan Anouk Keizer, experimenteel psycholoog aan de Universiteit van Utrecht, en Amazonia Monguya, student Business en Media, met elkaar in gesprek over fysiek en digitaal contact na de coronapandemie. Een podcast door Vinny Tailor.

Te beluisteren op:Over de sprekers

Anouk Keizer is experimenteel psycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Zij onderzoekt hoe mentaal zieke en gezonde mensen hun eigen lichaam beleven. Al voor de coronapandemie deed zij onderzoek naar de effecten van lichamelijk contact. Ook tijdens de coronacrisis bleef ze hier onderzoek naar doen, bijvoorbeeld naar de effecten van social distancing op de gezondheid.


Amazonia Monguya is een student Business en Media in Mechelen. Als zestienjarige besloot zij om drie jaar te stoppen met social media om te ontdekken wie zij is en hoe zij opgroeide als zij niet telkens bezig was met haar telefoon. Ze maakte de korte documentaire Social Issues waarin ze de effecten van social media op jongeren onderzocht.


Vinny Tailor is podcastmaker. Zij maakt onder andere de podcastserie Domme vragen bestaan wel en maakte voor het Tropenmuseum de podcast Genderful world. Voor Oostpool maakte zij dit seizoen de Girls and Boys podcast, De Queercast naar aanleiding van Edward II, the Gay King, en nu dus ook de Midzomernachtcast bij Midzomernachtsdroom.

Terug