Regisseur Char Li Chung treedt toe tot artistieke team Toneelgroep Oostpool

Charli Chung | Toneelgroep Oostpool | Maarten Kools

Vanaf 2021 maakt regisseur Char Li Chung de overstap van Frascati Producties naar Toneelgroep Oostpool

Vanaf 2021 maakt regisseur Char Li Chung de overstap van Frascati Producties naar Toneelgroep Oostpool en treedt hij als huisregisseur toe tot het gezelschap uit Arnhem. De overstap van Chung is het resultaat van de samenwerking tussen Frascati Producties en Oostpool, waarin duurzaamheid en spreiding van jong talent centraal staat. Vanaf het seizoen 2020-2021 maakt Chung een tweetal producties die worden gecoproduceerd door beide instellingen.

Sinds zijn afstuderen in 2017 doorloopt Char Li Chung een talentontwikkelingstraject bij Frascati Producties. Zijn lovend ontvangen afstudeervoorstelling The Dreamers (2017) maakte hij onder de vleugels van Toneelgroep Oostpool, waarna hij nauw betrokken is gebleven bij het gezelschap. Hij regisseerde bij Toneelgroep Oostpool onder andere de jongerenvoorstelling KIDS (2018) en de succesvolle Paradevoorstelling Alles wat liefde is (2019). Bij Frascati Producties maakte hij onder andere de voorstellingen What we talk about when we talk about love (2017), Bij jou begin ik (2018), Don Caravaggio (2019) en verschijnt binnenkort Wolven huilen niet alleen (2020). Voor Bij jou begin ik werd Char Li in 2018 genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Dit jaar heeft hij voor het bejubelde Don Caravaggio eenzelfde nominatie in de wacht gesleept. Ook werd de voorstelling geselecteerd voor het Vlaams Theaterfestival.

Artistiek directeur Marcus Azzini is sinds de eerste ontmoeting met de talentvolle maker op de regie-opleiding in Maastricht onder de indruk van zijn werk en volgt hem sindsdien. Een geleidelijke overstap naar Toneelgroep Oostpool voelt dan ook als een logische volgende stap. Char Li Chung:

“Dat ik me als huisregisseur aan Toneelgroep Oostpool mag verbinden voelt voor mij als thuiskomen. Tijdens mijn afstuderen ben ik als regisseur bij het gezelschap tot bloei gekomen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de kansen die ik de jaren daarna bij Frascati heb gekregen. In alle rust en ruimte kon ik daar werken aan mijn artistieke dromen. In mijn voorstellingen staan relaties en verlangens centraal en probeer ik mijn publiek in vuur en vlam te zetten. Ik vind het van essentieel belang dat mijn werk vurig en urgent is. Juist vanwege die urgentie is er voor mij geen andere plek dan Toneelgroep Oostpool om theater te maken. Ik kijk ernaar uit om me als regisseur verder te ontwikkelen en me tot een groter publiek te verhouden.”

In de theaterseizoenen 2020-2021 en 2021-2022 maakt Char Li Chung een tweetal voorstellingen die worden gecoproduceerd door Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. De titels daarvan worden later dit jaar bekend gemaakt.

Overig nieuws

Terug