Sharlee Daantje genomineerd voor Theo d’Or

Wij zijn als Oostpool ongelooflijk trots te kunnen melden dat Sharlee Daantje is genomineerd voor een Theo d’Or voor hun rol in Het Achtste Leven (voor Brilka), geregisseerd door Nina Spijkers. Namens heel Theater Oostpool willen we Sharlee van harte feliciteren met deze nominatie voor hun prachtige acteerprestatie.

Uit het juryrapport | Aan de hand van Sharlee Daantje wordt het publiek moeiteloos meegenomen door deze enorme reis door de tijd. Het verhaal van Het achtste leven (voor Brilka) omspant een eeuw en vertelt van zeven levens in één familie in Georgië. Wat de afzonderlijke familieleden is overkomen in de afgelopen eeuw is veelomvattend en door de familiegeheimen te vertellen hoopt het personage van Sharlee Daantje haar nichtje de kans te geven op een eigen leven, los van het gewicht van het verleden.

Het spel van Sharlee is tegelijkertijd ontspannen en doordrenkt van een missie. Sharlee weet moeiteloos de ernst van wat het personage zichzelf opgelegd heeft te combineren met een losse verstelstijl. In het personage zien we een vastberadenheid om het tij te keren, om haar nichtje een ander leven te geven. Waar we eerst nog een onwilligheid zien om deze taak op zich te nemen verandert dat langzaam in een doorvoelde missie.

Sharlee Daantje is met recht het cement van deze hele vertelling. Hen plaatst het verhaal doeltreffend in het nu, verbindt door de losse speelstijl verschillende tijden en personages met elkaar. Na een speelscène trekt Sharlee moeiteloos de aandacht weer naar zich toe, waarmee het publiek de kans krijgt even adem te halen. Onder die moeiteloosheid gaat een groot ambacht schuil. Waar de gehele cast door het spel én door de zang een mooie totaalprestatie levert in deze voorstelling, is Sharlee daarvan de grote verbinder. De jury is onder de indruk van deze geweldige prestatie en nomineert met volle overtuiging Sharlee Daantje voor hun acteerprestatie.

Daarnaast feliciteert Theater Oostpool ook alle andere genomineerden.

Overig nieuws

Terug