Toneelgroep Oostpool sluit zich aan bij Nalaten aan Cultuur

Het landelijke platform Nalaten aan cultuur lanceert de Week van nalaten aan cultuur. Van 1 tot en met 5 november voeren de instellingen een gezamenlijke publiekscampagne, met als thema Inspireer een generatie, laat na aan cultuur. De campagne gaat over dat magische moment, die eerste vonk die overslaat als kinderen met kunst in aanraking komen. Dat gebeurt dagelijks in musea, theaters en podia van Nederland. De instellingen vinden dat dat behouden moet blijven en dat kan mede mogelijk gemaakt worden door een nalatenschap aan een culturele instelling. Toneelgroep Oostpool sluit zich hier bij aan. Door het nalaten aan Toneelgroep Oostpool, kunnen de generaties na ons van theater kunnen blijven genieten. Met deze steun kan Oostpool theater blijven maken voor jong en oud, in Oost-Nederland en daarbuiten.

Sinds de start op 16 december 2020 hebben zich inmiddels zesendertig culturele instellingen aangesloten bij dit initiatief, onder andere Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk, Holland Festival, Internationaal Theater Amsterdam, Koninklijk Concertgebouworkest, Mauritshuis, Nederlands Dans Theater, Van Gogh Museum en Vereniging Rembrandt. Oostpool sluit zich nu bij dit gezelschap aan. Op de website www.nalaten-aan-cultuur.nl presenteren de culturele instellingen zich met informatie, met mogelijkheden voor advies en om in gesprek te gaan over nalaten. Het is het eerste landelijke platform voor nalaten aan een cultureel goed doel.

Noraly Beyer, journalist en presentator, een van de ambassadeurs van het platform Nalaten aan Cultuur: ‘Ik ben zeer betrokken bij de culturele sector want juist kunst en cultuur brengen verdieping en leren je met een open blik naar elkaar en naar andere culturen te kijken. Verhalen moeten worden verteld. Nu maar ook in de toekomst. Zo wordt het culturele erfgoed van Nederland in alle diversiteit behouden. Nalaten aan cultuur zorgt dat ook onze toekomstige generaties die verhalen blijven horen en leren van die open blik. Het houdt de geschiedenis levend en draagt bij aan de maatschappij’.

Meer informatie over nalaten aan Oostpool.

Overig nieuws

Terug