Toneelgroep Oostpool wordt Theater Oostpool

Oostpool is de afgelopen jaren grondig vernieuwd. Na de aanstelling van een nieuwe directie en artistiek team, is er hard gewerkt om Oostpool op alle fronten dynamischer, diverser en aantrekkelijker voor de leeftijdsgroep 18 tot 45 te maken. Dit resulteert nu in een vernieuwde positionering en branding die we vandaag met gepaste trots presenteren.

Naast het maken van mooie en urgente voorstellingen (Girls and Boys, Baby Crazy, Edward II – The Gay King, Midzomernachtsdroom etc.), zijn we samen met het vaste team, onze flexibele schil van freelancers en onze partners aan de slag gegaan met het bepalen van waar we als Oostpool voor willen staan en welke normen, waarden en gedrag daarbij horen. Dankzij die stevige basis konden we vervolgens gaan bouwen aan het verder versterken van ons merk en het steeds meer innemen van een unieke positie in het theaterlandschap.

Onderdeel van deze exercitie was een uitgebreid publieksonderzoek dat ons veel waardevolle inzichten opleverde en ons heeft geholpen bij het maken van slimme keuzes. Zo is ons merk reeds bekend bij driekwart van jongvolwassenen tussen 18 en 45 in Nederland en overweegt meer dan de helft van hen om binnenkort één of meer van onze voorstellingen te bezoeken. De ondervraagden associëren Oostpool met begrippen als kwaliteit, fris, vernieuwend, actueel en toegankelijk. Die mooie uitgangspositie gaan we verder uitbouwen met een nieuwe naam, het nog duidelijker innemen van onze positie en een geweldige vormgeving.

Toneelgroep Oostpool wordt Theater Oostpool.

Maak kennis met Theater Oostpool. We nemen je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Want theater is voor iedereen.

Onze vaste kern van makers Daria Bukvić, Char Li Chung, Jan Hulst, Kasper Tarenskeen, Pieter Kramer en Abdel Daoudi staat te popelen om zowel dit theaterseizoen als de komende seizoenen bij Theater Oostpool werk te maken vanuit deze principes.

Theater Oostpool schudt je wakker.

Bij een nieuwe naam en een nieuw gedachtegoed hoort een nieuwe look. Heel Oostpool heeft de afgelopen maanden dan ook keihard gewerkt om de door Studio Sallali Vaverka ontworpen prachtige nieuwe huisstijl in alle onderdelen van ons bedrijf en onze uitingen door te voeren. We tonen als Oostpool hiermee een eigentijds gezicht en laten door inhoud én vorm zien dat we de thema’s van deze tijd stevig aanpakken.

Overig nieuws

Terug