Vacatures & stages

De Bananengeneratie - Oostpool - fotografie Bas de Brouwer (naamsvermelding altijd verplicht)-10

Theater Oostpool uit Arnhem neemt je als groot, nationaal theaterbedrijf mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Theater Oostpool maakt urgent en uitdagend entertainment. Theater is de vorm. ‘Kom in actie’ de boodschap. We zijn jong in hoe wij denken en wat we maken, maar ook divers: iedereen hoort er bij. Onze shows zijn schaamteloos onbevangen. Wij durven aan te zetten tot actie, maar willen je tegelijkertijd vermaken en inspireren.

In 2022 zagen zo’n 120.000 mensen een show van Theater Oostpool in de Nederlandse theaters. We spelen in de grote zalen, kleine zalen, op festivals en op locatie. Recente shows zijn onder meer Girls & Boys en De Bananengeneratie. Met onze voorstellingen in een reizende theatertrailer en in de klas bereiken we daarnaast ruim 15.000 middelbare scholieren, voornamelijk in Oost-Nederland.

Oostpool wil een inclusieve community zijn van zo’n 30 vaste medewerkers en tientallen tijdelijke medewerkers, die zich op projectbasis voor korte of langere tijd aan onze organisatie verbinden. En hoewel we het land doorkruisen met onze producties, vinden we al bijna 70 jaar ons thuis in Arnhem. Ons eigen theater is dé plek waar we experimenteren, maken, proberen, monteren en spelen. Waar we een podium zijn voor jonge makers, aanstormende talenten en gevestigde gezelschappen die we een warm hart toedragen, afkomstig uit stad, regio en het land. Theater Oostpool, een plek waar zoveel mogelijk mensen zich thuis mogen en kunnen voelen.

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures;

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature(s) wordt niet op prijs gesteld.


Voor de afdeling productie zijn wij op korte termijn op zoek naar een

Hoofd Productie | 0.8 tot 1 fte (32-40 uur)

De afdeling productie is samen met de afdeling techniek de organisatorische backbone van onze organisatie. Op deze afdelingen worden de artistieke ideeën en concepten van het artistieke team geconcretiseerd, geproduceerd en gerealiseerd. Het productieteam bestaat uit (freelance) productieleiders, het kostuumatelier en een facilitair medewerker.

Je functie
Als Hoofd Productie overzie je samen met de Hoofd Techniek de totaalplanning en begrotingen van alle Oostpoolproducties en daarbij behorende werkzaamheden op basis van artistieke ideeën. Je vindt het leuk om meerdere jaren vooruit te denken en bent lid van het Management Team, dat bestaat uit de directie, afdelingshoofden en de gezelschaps-dramaturg, en daarmee medeverantwoordelijk voor de aansturing van het bedrijf als geheel. Je geeft leiding aan het productieteam en bent eindverantwoordelijk voor het gehele productieproces. Je werkt doorlopend en nauw samen met de disciplines artistiek, techniek, marketing, Interactie & Inclusie en zakelijk. Zodra een productie in het stadium van pre-productie komt, draag je deze in de meeste gevallen over aan je collega productieleider.
Samen met je collega’s draag je zorg voor een artistiek topproduct waarin de artistieke dromen van de regisseur en de menselijke, financiële en praktische mogelijkheden maximaal samenkomen.

Mirjam van Tiel (zakelijk directeur): “In deze veranderende wereld moeten we als gehele organisatie omgaan met nieuwe productieomstandigheden, zoals de energietransitie. We zoeken daarom iemand die zin heeft om deze actuele evolutie van het productievak samen met ons vorm te geven.”

Wat zoeken wij in jou?

 • Je hebt ruime ervaring als eerste productieleider in de podiumkunsten of enige jaren ervaring als hoofd productie.
 • Je weet een begroting op te stellen, budgetten te bewaken en bij te sturen waar nodig
 • Je maakt contractuele afspraken met het team en zorgt voor de nodige auteursrechten
 • Je neemt makkelijk beslissingen en stelt prioriteiten onder druk
 • Je hebt talent voor (en wordt blij van) organiseren en hebt oog voor mens en detail
 • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden en een coachende, inclusieve leiderschapsstijl
 • Je leert graag en bent bereid om je verder te bekwamen in het aansturen van een organisatie en persoonlijk leiderschap, en hebt zin om met ons mee te denken over de ontwikkeling van het productievak
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, in de Nederlandse en Engelse taal
 • Je onderschrijft de kernwaarden van Theater Oostpool op artistiek, inhoudelijk en menselijk niveau.

Wat bieden wij?

 • Een leergierig en veerkrachtig gezelschap
 • Een sterk merk met veel potentieel
 • Gedreven collega’s met oog voor de lange historie én toekomst van Theater Oostpool als landelijk gezelschap uit Oost-Nederland
 • Salariëring conform de CAO Toneel & Dans 2024, schaal VIII, minimaal € 3.426,00 en maximaal € 4.994,00. Inschaling geschiedt op basis van relevante werkervaring.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn o.a. 27 vakantiedagen + 12 ATV-dagen op fulltime basis, een gunstige pensioensregeling en gratis toegang tot alle Oostpoolvoorstellingen. Ook krijg je van ons beschikking over een laptop, vergoeding voor je telefoon en ruimte opleidingsmogelijkheden.

Solliciteren?
Geïnteresseerd, maar zou je eerst meer willen weten voordat je solliciteert? Je bent van harte welkom om bij ons langs te komen. Vragen over de inhoud van de vacature kun je stellen aan Hergen Verheul, hoofd Techniek, via hergen@theateroostpool.nl of 026-4437655.

Geïnteresseerd en wil je direct solliciteren? Stuur je motivatie met CV uiterlijk 10 januari 2024 naar solliciteren@theateroostpool.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats donderdag 18 januari 2024, de vervolggesprekken op dinsdag 23 januari 2024.

Theater Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Theater Oostpool is op zoek naar een

STAGIAIR MARKETING & COMMUNICATIE

Het enthousiaste team Marketing & Communicatie bestaat uit een hoofd, 2 marketeers en een medewerker CRM, kaartverkoop en klantcontact. Samen creëren we de mooiste campagnes voor onze voorstellingen en werken we voortdurend aan de versterking van het merk Oostpool.

De functie

De stagiair Marketing & Communicatie ondersteunt het team in de dagelijkse werkzaamheden. De perfecte manier om veel over het mooie marketingvak te leren!

Wat ga je doen?

 • Jij bent het aanspreekpunt van de afdeling: je neemt de telefoon op, beantwoordt mailtjes en zorgt dat boodschappen en berichten bij de juiste collega’s terecht komen.
 • Je draagt bij aan onze website en social mediakanalen.
 • Je levert een bijdrage aan de content voor onze nieuwsbrief, social media en website.
 • Je onderhoudt periodiek contact met de theaters, podia en festivals waar we spelen, over onder meer de verkoopstanden, voorstellingsinformatie en promotieactiviteiten, en je rapporteert hierover aan het team.
 • Je ondersteunt de marketeers in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit kan het monitoren van een campagne zijn, het aanleveren van publiciteitsmateriaal bij theaters of bijspringen op de vloer als we een voorstelling hebben in Huis Oostpool.
 • Vanzelfsprekend is er naast genoemde werkzaamheden ook ruimte om aan een eigen project te werken.

Wie ben jij?

 • Je volgt een communicatie- en/of marketingopleiding aan een hogeschool in Nederland en bent op zoek naar een meewerkstage.
 • Je hebt liefde voor de podiumkunsten en wilt graag een bijdrage leveren door zoveel mogelijk mensen naar onze voorstellingen te krijgen.
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends op het gebied van marketing en communicatie.
 • Je schrijft goed leesbaar en foutloos Nederlands.
 • Je ziet waar werk ligt en pakt dingen proactief op.
 • Je kunt goed gestructureerd werken en je kan tegelijk goed omgaan met plannen die last-minute wijzigen.
 • Je bent nieuwsgierig aangelegd, staat open voor nieuwe ideeën, onderzoekt mogelijkheden om marketing te bedrijven waar nog niemand aan heeft gedacht.
 • Je voelt aan dat een baan bij een theatergezelschap niet in de categorie 9-5 valt.

Wij bieden jou

Een informele en uitdagende werkomgeving in Arnhem, goede stagebegeleiding, ruimte om een eigen project op te pakken en een stagevergoeding van 350 euro bruto per maand op basis van fulltime aanstelling, conform de CAO Toneel en Dans.

Info & Solliciteren

Heb jij na het lezen van bovenstaande het gevoel dat jij dit bent, stuur dan je motivatie en CV o.v.v. Stage Marketing & Communicatie naar solliciteren@theateroostpool.nl. Voor meer info over de inhoud van de stageplek kun je een mailtje sturen naar Daniel Jaspers, Hoofd Marketing & Communicatie, via daniel@theateroostpool.nl.

Theater Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

 

Terug