Vacatures & stages

De Bananengeneratie - Oostpool - fotografie Bas de Brouwer (naamsvermelding altijd verplicht)-10

Theater Oostpool uit Arnhem neemt je als groot, nationaal theaterbedrijf mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Theater Oostpool maakt urgent en uitdagend entertainment. Theater is de vorm. ‘Kom in actie’ de boodschap. We zijn jong in hoe wij denken en wat we maken, maar ook divers: iedereen hoort er bij. Onze shows zijn schaamteloos onbevangen. Wij durven aan te zetten tot actie, maar willen je tegelijkertijd vermaken en inspireren.

In 2022 zagen zo’n 120.000 mensen een show van Theater Oostpool in de Nederlandse theaters. We spelen in de grote zalen, kleine zalen, op festivals en op locatie. Recente shows zijn onder meer Girls & Boys en De Bananengeneratie. Met onze voorstellingen in een reizende theatertrailer en in de klas bereiken we daarnaast ruim 15.000 middelbare scholieren, voornamelijk in Oost-Nederland.

Oostpool wil een inclusieve community zijn van zo’n 30 vaste medewerkers en tientallen tijdelijke medewerkers, die zich op projectbasis voor korte of langere tijd aan onze organisatie verbinden. En hoewel we het land doorkruisen met onze producties, vinden we al bijna 70 jaar ons thuis in Arnhem. Ons eigen theater is dé plek waar we experimenteren, maken, proberen, monteren en spelen. Waar we een podium zijn voor jonge makers, aanstormende talenten en gevestigde gezelschappen die we een warm hart toedragen, afkomstig uit stad, regio en het land. Theater Oostpool, een plek waar zoveel mogelijk mensen zich thuis mogen en kunnen voelen.

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures;

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature(s) wordt niet op prijs gesteld.


Theater Sonnevanck en Theater Oostpool zoeken zo spoedig mogelijk een

MEDEWERKER RELATIEBEHEER JONGERENVOORSTELLINGEN

voor 20 – 24 uur per week

 

Theater Sonnevanck is een landelijk opererend jeugdtheatergezelschap behorend tot de Culturele Basisinfrastructuur (BIS) van Nederland. Sonnevanck maakt nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar en werkt door heel Nederland vanuit ons eigen huis in het centrum van Enschede.

Theater Oostpool uit Arnhem maakt als groot (BIS), nationaal theaterbedrijf urgent en uitdagend (muziek)theater voor volwassenen en jongeren. In 2022 zagen zo’n 120.000 mensen een show van Theater Oostpool in de Nederlandse theaters. Het eigen theater is dé plek waar ze experimenteren, maken, proberen, monteren en spelen.

Samen spelen Oostpool en Sonnevanck jaarlijks meer dan 350 voorstellingen voor jongeren in het voortgezet onderwijs (VO) en het MBO en bereiken daarmee zo’n 15.000 bezoekers. Op de schoolpleinen van scholen voor voortgezet onderwijs in onze vrachtwagentrailer en in de klas, met de nadruk op Oost Nederland.

Wij zoeken een doortastende collega wiens passie het is om van jongeren de theaterliefhebbers van de toekomst te maken. Die ervoor zorgt dat onze voorstellingen geboekt/gekocht (blijven) worden door scholen in het voorgezet onderwijs. En die ervoor gaat dat nog meer leerlingen, zowel in het VO als op het MBO, onze voorstellingen gaan zien.

Word jij het gezicht van Sonnevanck en Oostpool in het voortgezet onderwijs? Vind je het leuk om op pad te gaan door de regio en nieuwe contacten te leggen en bestaande uit te bouwen? Reageer dan nu!

De functie

 • Je onderhoudt intensief en actief het contact met scholen en bemiddelaars
 • Je werkt systematisch aan relatiebeheer en neemt initiatief in verbetering en/of vernieuwing daarvan.
 • Je gaat pro actief op zoek naar nieuwe scholen (met name in het MBO) die onze voorstellingen nog niet afnemen en vindt het leuk het netwerk steeds verder uit te breiden
 • Je verzorgt de administratie, planning en het contractbeheer dat nodig is om de verkoopgesprekken te vertalen naar definitieve afspraken.
 • Afhankelijk van je woonplaats is één van beide gezelschappen je standplaats, waarbij je bereid bent tweewekelijks een dag op de andere locatie je werkzaamheden uit te voeren.

Welke kwaliteiten zoeken wij?

 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor podiumkunsten en jeugdtheater
 • Je hebt kennis van het werkveld, van wat er speelt in VO en MBO.
 • Je hebt een relevante HBO opleiding
 • Je bent communicatief vaardig en een teamspeler.
 • Je bent bereid flexibel met je werktijden en dagen om te gaan.
 • Je bent woonachtig in Enschede en omgeving of in Arnhem en omgeving.

Wat bieden wij?

 • Twee leergierige en dynamische theatergezelschappen
 • Gedreven collega’s met oog voor de lange historie én toekomst van Oostpool en Sonnevanck als landelijke gezelschappen met Oostelijke wortels.
 • Salariëring conform de CAO Toneel & Dans 2022/2023, schaal V, minimaal € 2.432,00 bruto en maximaal € 3.610,00 bruto op fulltime basis. Inschaling geschiedt op basis van relevante werkervaring. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder meer 27 vakantiedagen + 12 ATV dagen op fulltime basis, een gunstige pensioenregeling en gratis toegang tot alle Sonnevanck en Oostpool voorstellingen; ook krijg je van ons onder meer een nieuwe laptop, vergoeding voor je telefoon en ruime opleidingsmogelijkheden.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie met cv vóór 12 juni naar hr@theateroostpool.nl.

Vragen over de inhoud van de vacature kun je stellen aan Michiel Nannen, zakelijk directeur Oostpool, via michiel@theateroostpool.nl of 026-4437655; of Lieke Bisseling, zakelijk directeur Sonnevanck, via bisseling@sonnevanck.nl of 053-4315400. De kennismakingsgesprekken vinden plaats op donderdag 15 juni in Arnhem. Een tweede gesprek vindt plaats op 22 juni in Enschede.

Sonnevanck en Oostpool bouwen aan organisaties die een afspiegeling vormen van de maatschappij, met een diversiteit aan perspectieven en achtergronden. Een team waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Voel je uitgenodigd om te solliciteren!

 


Theater Oostpool is op zoek naar een

STAGIAIR MARKETING & COMMUNICATIE

Het enthousiaste team Marketing & Communicatie bestaat uit een hoofd, 2 marketeers en een medewerker CRM, kaartverkoop en klantcontact. Samen creëren we de mooiste campagnes voor onze voorstellingen en werken we voortdurend aan de versterking van het merk Oostpool.

De functie

De stagiair Marketing & Communicatie ondersteunt het team in de dagelijkse werkzaamheden. De perfecte manier om veel over het mooie marketingvak te leren!

Wat ga je doen?

 • Jij bent het aanspreekpunt van de afdeling: je neemt de telefoon op, beantwoordt mailtjes en zorgt dat boodschappen en berichten bij de juiste collega’s terecht komen.
 • Je draagt bij aan onze website en social mediakanalen.
 • Je levert een bijdrage aan de content voor onze nieuwsbrief, social media en website.
 • Je onderhoudt periodiek contact met de theaters, podia en festivals waar we spelen, over onder meer de verkoopstanden, voorstellingsinformatie en promotieactiviteiten, en je rapporteert hierover aan het team.
 • Je ondersteunt de marketeers in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit kan het monitoren van een campagne zijn, het aanleveren van publiciteitsmateriaal bij theaters of bijspringen op de vloer als we een voorstelling hebben in Huis Oostpool.
 • Vanzelfsprekend is er naast genoemde werkzaamheden ook ruimte om aan een eigen project te werken.

Wie ben jij?

 • Je volgt een communicatie- en/of marketingopleiding aan een hogeschool in Nederland en bent op zoek naar een meewerkstage.
 • Je hebt liefde voor de podiumkunsten en wilt graag een bijdrage leveren door zoveel mogelijk mensen naar onze voorstellingen te krijgen.
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends op het gebied van marketing en communicatie.
 • Je schrijft goed leesbaar en foutloos Nederlands.
 • Je ziet waar werk ligt en pakt dingen proactief op.
 • Je kunt goed gestructureerd werken en je kan tegelijk goed omgaan met plannen die last-minute wijzigen.
 • Je bent nieuwsgierig aangelegd, staat open voor nieuwe ideeën, onderzoekt mogelijkheden om marketing te bedrijven waar nog niemand aan heeft gedacht.
 • Je voelt aan dat een baan bij een theatergezelschap niet in de categorie 9-5 valt.

Wij bieden jou

Een informele en uitdagende werkomgeving in Arnhem, goede stagebegeleiding, ruimte om een eigen project op te pakken en een stagevergoeding van 350 euro bruto per maand op basis van fulltime aanstelling, conform de CAO Toneel en Dans.

Info & Solliciteren

Heb jij na het lezen van bovenstaande het gevoel dat jij dit bent, stuur dan je motivatie en CV o.v.v. Stage Marketing & Communicatie naar solliciteren@theateroostpool.nl. Voor meer info over de inhoud van de stageplek kun je een mailtje sturen naar Daniel Jaspers, Hoofd Marketing & Communicatie, via daniel@theateroostpool.nl.

Theater Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Terug