Vacatures & stages

De Bananengeneratie - Oostpool - fotografie Bas de Brouwer (naamsvermelding altijd verplicht)-10

Theater Oostpool uit Arnhem neemt je als groot, nationaal theaterbedrijf mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Theater Oostpool maakt urgent en uitdagend entertainment. Theater is de vorm. ‘Kom in actie’ de boodschap. We zijn jong in hoe wij denken en wat we maken, maar ook divers: iedereen hoort er bij. Onze shows zijn schaamteloos onbevangen. Wij durven aan te zetten tot actie, maar willen je tegelijkertijd vermaken en inspireren.

In 2022 zagen zo’n 120.000 mensen een show van Theater Oostpool in de Nederlandse theaters. We spelen in de grote zalen, kleine zalen, op festivals en op locatie. Recente shows zijn onder meer Girls & Boys en De Bananengeneratie. Met onze voorstellingen in een reizende theatertrailer en in de klas bereiken we daarnaast ruim 15.000 middelbare scholieren, voornamelijk in Oost-Nederland.

Oostpool wil een inclusieve community zijn van zo’n 30 vaste medewerkers en tientallen tijdelijke medewerkers, die zich op projectbasis voor korte of langere tijd aan onze organisatie verbinden. En hoewel we het land doorkruisen met onze producties, vinden we al bijna 70 jaar ons thuis in Arnhem. Ons eigen theater is dé plek waar we experimenteren, maken, proberen, monteren en spelen. Waar we een podium zijn voor jonge makers, aanstormende talenten en gevestigde gezelschappen die we een warm hart toedragen, afkomstig uit stad, regio en het land. Theater Oostpool, een plek waar zoveel mogelijk mensen zich thuis mogen en kunnen voelen.

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures;

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature(s) wordt niet op prijs gesteld.


Theater Oostpool is op zoek naar een

Zakelijk directeur-bestuurder (m/v/x) 1,0 fte

Als zakelijk directeur-bestuurder ben je samen met de artistiek directeur-bestuurder eindverantwoordelijk voor strategie, personeel, financiën, bedrijfsvoering en het geheel aan activiteiten van Theater Oostpool. Je maakt net als de artistiek directeur-bestuurder deel uit van het Management Team, dat verder bestaat uit het hoofd Productie, hoofd Techniek, hoofd Marketing & Communicatie, het hoofd Interactie & Inclusie en de gezelschapsdramaturg. De directie rapporteert aan de Raad van Toezicht.

In hechte samenwerking met je collega’s werk je vanuit gelijkwaardigheid aan de verdere ontwikkeling van Theater Oostpool. Inclusiviteit, veiligheid, nieuwe organisatievormen en werkprocessen zijn daarin belangrijke thema’s. De komende periode staat daarnaast in het teken van nieuwbouw voor Theater Oostpool en Introdans.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je ontwikkelt samen met de artistiek directeur het beleid in de vorm van (meerjaren-)beleidsplannen en begrotingen. Het budget bedraagt ruim 5 miljoen euro per jaar.
 • Je geeft op stimulerende en verbindende wijze leiding aan de zakelijke organisatie, waarbij je wordt ondersteund door de hoofden van de afdelingen Productie, Techniek, Marketing & Communicatie en Interactie & Inclusie.
 • Je bent verantwoordelijk voor financiën en HR en stuurt de staf aan, bestaande uit de controller, een administratief medewerker en twee HR-adviseurs.
 • Je onderhoudt een breed netwerk van subsidiegevers, overheden, samenwerkingspartners, collega-organisaties en andere stakeholders.
 • Je verkoopt samen met de collega planning & verkoop de voorstellingen van het gezelschap aan theaters en festivals.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de exploitatie van het eigen theater van Oostpool.
 • Je bent gesprekspartner voor gemeente en provincie op het gebied van het nieuwbouwproject.
 • Je bent veel aanwezig op ons kantoor en in ons theater om midden tussen de artistieke en zakelijke collega’s zichtbaar en beschikbaar te zijn.

Wat breng je mee?

 • Je hebt stevige managementervaring, bijvoorbeeld in een eindverantwoordelijke positie en bij voorkeur in een culturele organisatie met een complexe stakeholderomgeving.
 • Je hebt gedegen expertise op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, marketing en strategievorming.
 • Je kan goed schakelen tussen strategie en uitvoering. Je bent een analytische denker én een oplossingsgerichte aanpakker.
 • Je hebt oog voor mensen, hun drijfveren en talenten. Je geeft medewerkers autonomie en vertrouwen en bent gericht op ontwikkeling.
 • Je bent sociaal, open, nieuwsgierig en zelf-reflectief. Je durft conventies én je eigen leiderschap ter discussie te stellen.
 • Je werkt gestructureerd, neemt makkelijk beslissingen en stelt prioriteiten onder druk.
 • Je bent communicatief sterk in zowel het Nederlands als het Engels.
 • Je kan veel aanwezig zijn op kantoor en in het theater en woont bij voorkeur binnen een half uur reistijd van Arnhem.

Wat bieden wij?

 • Een unieke kans om met een leergierig en veerkrachtig gezelschap mee te bouwen aan de actuele evolutie van de cultuursector;
 • Een zeer betrokken organisatie met gedreven medewerkers die functioneert als een ‘geoliede machine’ en uitblinkt in flexibiliteit en innovatie;
 • Een sterk merk met veel potentieel;
 • Salariëring conform schaal XII van de Cao Toneel & Dans. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 27 vakantie- en 12 ATV-dagen bij een fulltime dienstverband, een gunstige pensioenregeling, ruime opleidingsmogelijkheden en gratis toegang tot alle Oostpool voorstellingen.

Procedure

De werving- en selectieprocedure wordt begeleid door cultureel searchbureau Marina Wijn Consultants. Contactpersoon voor deze vacature is Maartje Broekhans. Wij ontvangen je sollicitatie (CV en motivatiebrief) graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk zondag 19 maart 2023 via info@maartjebroekhans.nl.

 • De voorselectiegesprekken vinden plaats in week 13 en 14 in Amsterdam.
 • De 1e ronde sollicitatiegesprekken vindt vrijdag 14 april plaats in Arnhem.
 • De 2e ronde sollicitatiegesprekken vindt donderdag 20 april plaats in Arnhem.

Er zal een referentiecheck plaatsvinden en een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Aanvullende informatie

Voor vragen kan je contact opnemen met Maartje Broekhans: 0618254470, info@maartjebroekhans.nl.


Theater Oostpool is op zoek naar een

Stagiair Marketing & Communicatie

Het enthousiaste team Marketing & Communicatie bestaat uit een hoofd, 2 marketeers en een medewerker CRM, kaartverkoop en klantcontact. Samen creëren we de mooiste campagnes voor onze voorstellingen en werken we voortdurend aan de versterking van het merk Oostpool.

De functie

De stagiair Marketing & Communicatie ondersteunt het team in de dagelijkse werkzaamheden. De perfecte manier om veel over het mooie marketingvak te leren!

Wat ga je doen?

 • Jij bent het aanspreekpunt van de afdeling: je neemt de telefoon op, beantwoordt mailtjes en zorgt dat boodschappen en berichten bij de juiste collega’s terecht komen.
 • Je draagt bij aan onze website en social mediakanalen.
 • Je levert een bijdrage aan de content voor onze nieuwsbrief, social media en website.
 • Je onderhoudt periodiek contact met de theaters, podia en festivals waar we spelen, over onder meer de verkoopstanden, voorstellingsinformatie en promotieactiviteiten, en je rapporteert hierover aan het team.
 • Je ondersteunt de marketeers in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit kan het monitoren van een campagne zijn, het aanleveren van publiciteitsmateriaal bij theaters of bijspringen op de vloer als we een voorstelling hebben in Huis Oostpool.
 • Vanzelfsprekend is er naast genoemde werkzaamheden ook ruimte om aan een eigen project te werken.

Wie ben jij?

 • Je volgt een communicatie- en/of marketingopleiding aan een hogeschool in Nederland en bent op zoek naar een meewerkstage.
 • Je hebt liefde voor de podiumkunsten en wilt graag een bijdrage leveren door zoveel mogelijk mensen naar onze voorstellingen te krijgen.
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends op het gebied van marketing en communicatie.
 • Je schrijft goed leesbaar en foutloos Nederlands.
 • Je ziet waar werk ligt en pakt dingen proactief op.
 • Je kunt goed gestructureerd werken en je kan tegelijk goed omgaan met plannen die last-minute wijzigen.
 • Je bent nieuwsgierig aangelegd, staat open voor nieuwe ideeën, onderzoekt mogelijkheden om marketing te bedrijven waar nog niemand aan heeft gedacht.
 • Je voelt aan dat een baan bij een theatergezelschap niet in de categorie 9-5 valt.

Wij bieden jou

Een informele en uitdagende werkomgeving in Arnhem, goede stagebegeleiding, ruimte om een eigen project op te pakken en een stagevergoeding van 350 euro bruto per maand op basis van fulltime aanstelling, conform de CAO Toneel en Dans.

Info & Solliciteren

Heb jij na het lezen van bovenstaande het gevoel dat jij dit bent, stuur dan je motivatie en CV o.v.v. Stage Marketing & Communicatie naar solliciteren@theateroostpool.nl. Voor meer info over de inhoud van de stageplek kun je een mailtje sturen naar Daniel Jaspers, Hoofd Marketing & Communicatie, via daniel@theateroostpool.nl.

Theater Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature(s) wordt niet op prijs gesteld.

Terug