El Mektoub (het lot) (14+) – JONG

tekst Vera Morina | regie Abdel Daoudi | een productie van Theater Sonnevanck & Toneelgroep Oostpool

Aylin, Mavis en Roan groeien op in een arme buitenwijk van de stad. Op school leren ze dat hun leven maakbaar is en dat ze later kunnen worden wat ze maar willen. Ze hebben grote dromen, maar leven in een realiteit waarin elke dag op het pleintje hetzelfde is en hun ouders elke maand dezelfde moeite hebben om rond te komen.

Wanneer het circus in de stad is, herkennen ze zich in de gekooide wilde dieren. Om erachter te komen of het lot echt bestaat, bedenken ze een radicaal plan: ze ontvoeren (of eigenlijk: redden) een leeuwenwelpje uit haar kooi. Want als hun hele leven eigenlijk al vaststaat, dan dit ook… toch?

El Mektoub gaat over jongeren die zich niet langer willen neerleggen bij hun positie in de wereld en een radicale poging doen om met hun lot te breken. Over de vrijheid in het maken van je keuzes en de kansen die je hebt wanneer het geluk nooit aan jouw zijde lijkt te staan. Zijn we echt zo vrij om uit het leven te halen wat we maar willen, of wordt ons lot hoe dan ook bepaald door waar we vandaan komen?


Duur 55 minuten
Leeftijd 14+

Rondreizende theatertruck

Deze voorstelling speelt in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt langs middelbare scholen en theaters. De intimiteit van de theatertruck zorgt voor een bijzondere theaterervaring.

Groot succes
Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool maken ieder jaar twee voorstellingen die spelen in de theatertruck. De voorstellingen zijn een groot succes! Princess (2018) en Bromance (2016) wonnen de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs in het jeugdtheater. It’s my mouth I can say what I want to (2017), Pretpark (2017), GTA5 (2015) en Hard Candy (2013) werden bekroond met de Zilveren Krekel.

Reserveren voor school

De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.

Wil je deze voorstelling reserveren voor op jouw school, neem dan contact op met Marti Arts, via e-mail of telefonisch: 026 443 76 55

Speeldata: 3 maart t/m 9 juni 2023

Credits

tekst Vera Morina | regie Abdel Daoudi | spel Dalorim Wartes, Harun Balci, Yara Brand | scenografie Sarah Nixon | een productie van Theater Sonnevanck & Theater Oostpool

El Mektoub (het lot) (14+) – JONGDus jij denkt dat je een keuze hebt?
Terug