Future Citizens Oost

In 2023 organiseren Theater Oostpool, New Dutch Connections en Cultuur Oost weer de theater-netwerkserie Future Citizens Oost: een avond met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen kan ontmoeten. Future Citizens is een concept ontwikkeld door acteur, artistiek leider van New Dutch Connections en verbinder pur sang Bright O. Richards. Elke voorstelling wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die een plek in Nederland gevonden heeft. De volgende Future Citizens Oost vindt plaats op woensdag 19 april in Theater Oostpool. 

Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet. Tijdens Future Citizens Oost stellen we je voor aan talentvolle nieuwkomers vol ambities en dromen. De volgende sessie is op 19 april. Deze avond draait volledig om de cultuursector.

Future Citizens - Fotografie: Ribal @rk_pho

Foto: Ribal @rk_pho

Future Citizens is een theatrale viering van de inburgering. Hiermee geeft New Dutch Connections vluchtelingen zelf het podium op een wijze die verbindt en hun netwerk vergroot. Samen met professionals verkennen en vertalen vluchtelingen op artistieke wijze hun persoonlijke verhaal en maatschappelijke thema’s. Het publiek komt dicht bij de wereld van vluchtelingen en beleeft de uitdagingen die ze hebben bij het aannemen van de nieuwe identiteit die ze krijgen in Nederland. Het podium dat een vluchteling nodig heeft staat daarbij centraal, net als hun dromen; de rol die ze graag willen spelen. Future Citizens Oost bestaat uit de verhalen van vluchtelingen die succesvol een baan hebben gevonden (verhalendragers), vluchtelingen die op zoek zijn naar verbinding en werk (dromenjagers), en creatieve vluchtelingen die extra steun en coaching krijgen om hun act podium klaar te maken (dromenjagers+). Bezoekers zijn vervolgens niet alleen doorsnee theaterpubliek, maar worden doelgericht uitgenodigd om een connector te zijn.


Duur 90 tot 120 minuten

Credits

concept, inhoud en regie Bright O. Richards | spel Mo Hersi, Soufiane Moussouli, Gonca Karasu, Sylvia Boone, Barabara Willemsen en anderen | compositie & muziek Nawras Altaki, Oleg Fateev & Guests | decor en kostuum Laura de Jong | tekst Babah Tarawally en Enne Koens | artistiek advies Javier Pinon |  regieassistent Birsu Tamer | fotografie Ribal @rk_pho | met dank voor het delen van hun verhaal Violeta, Mustafa, Manal, Ibrahim, Shwan, Zaina, Faristah, Anhar, Hafedh, Alan, Nader, Mohamad, Ibrahim, Saleh, Ramez, Abdulaal en anderen | inhoudelijke begeleiding Oostpool Saly Ndoye en Sara Bouman | begeleiding dromenjagers+ Andrej Bragin | marketing Femke Krijntjes

Aanmelden als dromenjager

Ben je zelf een dromenjager? Dan kan je je aanmelden bij New Dutch Connections via: https://www.newdutchconnections.nl/inschrijven/

Future Citizens OostDe mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst

'En precies daarom is theater voor Richards en New Dutch Connections uitdrukkelijk een ontmoetingsplaats. Met Future Citizens faciliteren ze een zeer waardevolle uitwisseling tussen nieuwkomers en hun stadsgenoten.”

Theaterkrant
  • Future Citizens - Fotografie: Ribal @rk_pho
  • Future Citizens - Fotografie: Ribal @rk_pho
  • Future Citizens - Fotografie: Ribal @rk_pho

Video's

Terug