GAME OVER (14+) – JONG

tekst Magne van den Berg | regie Timothy de Gilde
Een coproductie van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck


Als El een einde aan haar leven maakt blijven haar beste vrienden Ayla en Joep verslagen achter. Ze willen haar nog duizenden vragen stellen en proberen haar beweegredenen te achterhalen. GAME OVER is een gevoelige voorstelling over levenslust, stervenslust en onoverwinnelijke vriendschap.

“Als ik nu nog een uur met haar zou hebben, dan zou ik gewoon alleen maar haar hand vast willen houden.”

Na eerdere succesvolle jongerenvoorstellingen als Bromance , Pretpark en Gender, regisseert Timothy de Gilde nu GAME OVER. De voorstelling is een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool en reisde in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer langs scholen, festivals en theaters.

Wie kampt met problemen en wil praten over zelfdoding, kan terecht bij stichting Zelfmoordpreventie 113, via het telefoonnummer 0900 0113 of www.113.nl.

Credits

tekst Magne van den Berg | regie Timothy de Gilde | met Ellie de Lange, Joep Paddenburg en Ayla Satijn | vormgeving Julian Maiwald | regie-assistent Ilse Peeman | kostuums Timothy de Gilde | muziek Wessel Schrik | dramaturgie Flora Verbrugge | techniek Niels Brunjé, Wiel Coopmans, Koen Kuipers en Christiaan Toonk

Voor leerlingen

Op deze pagina vind je extra informatie over de voorstelling GAME OVER en de onderwerpen uit de voorstelling. Zo hebben we een handig document gemaakt met achtergrondinformatie, waaronder een interview met de cast, en een scène uit het script.

Voor leerlingen

Heb je vragen over zelfmoordpreventie en hulp?

113 zelfmoordpreventie

Wil je weten wat je wel en niet tegen iemand kan zeggen die depressieve gedachten heeft? Maak je je zorgen over iets of iemand? Ook voor deze zorgen kun je terecht bij Stichting 113. Maar het is heel belangrijk dat je ook iemand uit je omgeving in vertrouwen neemt zodat je je zorgen deelt bij iemand bij wie jij je veilig voelt.

VraagMaar

Ook heeft 113 een VraagMaar app gemaakt met hulp om een gesprek aan te gaan.

Grip op je dip

Ben je af en toe somber? Of zit je al een tijdje niet lekker in je vel? Kijk dan op Grip op je dip, een website met tips, steun en hulp voor jongeren.

Voor jonge helden

Is er iemand in je omgeving overleden? Is een dierbare doodgegaan of heeft zelfmoord gepleegd? De website Voor jonge helden geeft antwoorden op vragen die je kan hebben over rouwen en steun nodig hebben.

Wil je meer zien van Toneelgroep Oostpool? Kijk dan naar een voorstelling bij jou in de buurt. Klik hier!

Voor docenten

Op deze pagina vind je extra informatie over de voorstelling GAME OVER en de onderwerpen uit de voorstelling. Zo hebben we een handig document gemaakt met achtergrondinformatie, waaronder een interview met de cast, en een scène uit het script.

Informatie voor docenten

Voor het voorbereiden en nabespreken van GAME OVER kun je naast het interview met de cast en een scène uit het script ook de onderstaande informatie gebruiken.

Wil je de voorstelling voor- of nabespreken? Download hier gespreksvragen over het voorstellingsbezoek.

Download hier aanvullende opdrachten voor in de les.

We hebben in het voortraject nauw samengewerkt met diverse stichtingen en partijen, waaronder 113 Zelfmoorpreventie, omdat we met de grootste zorgvuldigheid een voorstelling maken over dit onderwerp. Zij hebben ons geïnformeerd over de juiste benadering van het onderwerp en ons van input voorzien bij het maken van het educatiemateriaal.

Wil je meer informatie over Stichting 113 en scholen?
Handreiking zelfmoordpreventie voor scholen en universiteiten
Flowchart voor scholieren en studenten
VraagMaar app

 

Heb je nog vragen over het lesmateriaal of het voorstellingsbezoek neem dan contact met Marti Arts.

Rondreizende theatertruck

Deze voorstelling maken we in coproductie met Theater Sonnevanck en spelen we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.

Wil jij ook een trailervoorstelling op jouw school? Neem contact op met JONG coordinator Marti Arts.

GAME OVER (14+) – JONGPraten over de dood en kiezen voor het leven

Recensies

Media

Terug