Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Een tekst van Daan Heerma van Voss in regie van Jan Hulst

Een zoon heeft één nacht de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven, de waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfdoding met geruchten en roddels is omgeven. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven.

Een verschrikkelijk dierbare nacht
Drie jaar geleden zakten Jan Hulst en Daan Heerma van Voss samen door. De jenever vloeide, de ernst nam toe. Ze spraken over de zaken waar het echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven.

Hulst vertelde hem over de dood van zijn moeder. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Het was een van de meest verschrikkelijke nachten van zijn leven maar ook een van de meest dierbare. Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol.

Heerma van Voss zei dat Hulst er een toneelstuk van moest maken. Hulst antwoordde daarop: ‘doe jij dat lekker’. Zo geschiedde. Het is een unieke, intieme samenwerking. Een toneelstuk over vriendschap, levens die voorbij gaan, liefde die blijft, en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen.

Lieve Vrienden, Familie, Genodigden is een coproductie van Theater Bellevue en Theater Oostpool en gaat in september ’23 in première.


Duur ca 75 minuten
Kijkwijzer 14+ | Deze voorstelling behandelt o.a. het onderwerp zelfdoding

Credits

tekst Daan Heerma van Voss | regie Jan Hulst | spel Thomas Höppener, Tim Linde, Jolanda van den Berg, Jessie Holtkamp | scenografie, audiovisueel- en kostuumontwerp Zazie Stevens | lichtontwerp Bart van der Heuvel | campagnebeeld Zazie Stevens | portret Daan Heerma van Voss & Jan Hulst Benning & Gladkova | coproductie van Theater Bellevue en Theater Oostpool

Lieve Vrienden, Familie, GenodigdenOver een nacht waarin een beste vriend helpt een begrafenisspeech te schrijven.

Over de makers

Jan Hulst is regisseur en schrijver voor theater en film. Sinds 2015 vormt hij samen met Kasper Tarenskeen het duo Hulst & Tarenskeen. Samen schreven en regiseerden zij voorstellingen bij Frascati in Amsterdam, Theater Oostpool in Arnhem en het Nationale Theater in Den Haag. Hulst & Tarenskeen maken momenteel deel uit van de artistieke kern van Theater Oostpool. In 2020 ontving het duo de Erik Vos Prijs voor bijzonder nieuw theatertalent.

Samen met Jim Deddes maakt Hulst JOARDY FILM; een onafhankelijk initiatief van korte sketches dat inmiddels is uitgegroeid tot een YouTube fenomeen. In 2019 gingen ze een samenwerking aan met de VPRO en ontvingen ze de Zilveren Nipkowschijf voor de webserie JOARDY SEASON.

Daan Heerma van Voss schrijft fictie en non-fictie. Zijn werk is genomineerd voor verschillende literaire prijzen en is veelvuldig vertaald. Dit is zijn eerste toneelstuk.

Lieve Vrienden, Familie, Genodigden Jan Hulst Daan heerma van Voss foto Benning & Gladkova
Terug