Supertramp (12+)

Een theatertruck voorstelling van Sonnevanck & Oostpool door Lisanne van Aert in regie van Mart van Berckel

“Dit is het verhaal van onze broer
Hij klom uit het raam
Hij knipte zijn identiteitsbewijs door
Hij gooide zijn telefoon in een sloot en haalde diep adem
Hij was iemand anders nu”

Chris verdwijnt op de avond na zijn diploma-uitreiking. Niemand ziet het aankomen. Zijn twee broers zoeken antwoorden en sporen. Waar is hun ondoorgrondelijke kleine broertje heen? Waar loopt hij van weg – en waarom? Hun zoektocht gaat dwars door de wildernis, langs verlaten tankstations en via de matrassenfabriek van hun vader.
Steeds dieper duiken de broers in Chris’ hoofd, en hun ouderlijk huis, waar hun moeder al jarenlang ligt te slapen…

SUPERTRAMP is een muzikale roadmovie, een doordenderend duet tussen een acteur en een drummer. Samen brengen zij een oprechte in-your-face vertelling over vrijheid, verantwoordelijkheid en verwachtingen.

Een trailervoorstelling van Theater Sonnevanck & Theater Oostpool

Rondreizende theatertruck

Deze voorstelling speelt in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen rijdt langs middelbare scholen en theaters. De intimiteit van de theatertruck zorgt voor een bijzondere theaterervaring.

Groot succes
Theater Sonnevanck en Theater Oostpool maken ieder jaar twee voorstellingen voor de theatertruck. De voorstellingen zijn een groot succes! Princess (2018) en Bromance (2016) wonnen de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs in het jeugdtheater. It’s my mouth I can say what I want to (2017), Pretpark (2017), GTA5 (2015) en Hard Candy (2013) werden bekroond met de Zilveren Krekel.

Credits

regie Mart van Berckel | tekst Lisanne van Aert | compositie Tijn Wybenga | spel Rabbi Jallo | muziek Yonga Sun | vormgeving Vera Selhorst | dramaturgie Michiel Bijmans |  casting Emilie Pos | coproductie Theater Sonnevanck

Reserveren voor op school

De theatertruck rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in de vrachtwagen en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.

Wil je deze voorstelling reserveren voor op jouw school, vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Boek deze voorstelling >

Of neem dan contact op met de afdeling educatie, via e-mail of telefonisch: 026 443 76 55

Speeldata 26 september 2023 t/m 8 december 2023

Supertramp (12+)Een muzikale roadmovie over verstikking versus vrijheid

Voor het onderwijs

Op deze pagina vind je verdiepingsmateriaal dat je voor en na het voorstellingsbezoek in de klas kunt gebruiken. Dit verdiepingsmateriaal bestaat uit verschillende vragen, opdrachten en achtergrondinformatie. Als docent kan je zelf kiezen of je bepaalde onderdelen, zoals het voorgesprek of het nagesprek, klassikaal behandeld.

Terug