WRAK

Van en met Fadua El Akchaoui | regie Daria Bukvić | coproductie ROSE stories & Toneelgroep Oostpool

Actrice en theatermaker Fadua El Akchaoui, onder andere te zien in de hitvoorstelling Melk & Dadels en de bioscoopfilm Meskina, neemt je in WRAK mee op een roadtrip door haar waanzinnige leven. Via auto’s, klootzakken en onzekerheden gaat ze in deze humoristische ‘coming-of-age’, onder regie van Daria Bukvić, op zoek naar zichzelf.

Deze doortastende vrouw – van laten we zeggen ergens in de dertig – weet als geen ander dat humor en pijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In diverse flashbacks belandt ze onder andere in de grijze Opel Record van haar vader op weg naar Marokko, waarbij verdwalen een zekerheid is. En wat te denken van die foute groene pooierbak waar haar eerste vriendje mee kwam aanrijden? Via de auto’s, klootzakken en onzekerheden in haar leven zoekt El Akchaoui in WRAK naar zichzelf en een noodzakelijk stukje zelfliefde. Ze realiseert zich dat ze eigenlijk nog maar heel kort de regie heeft over haar leven. Pas sinds een jaar of tien voelt ze zich de strijder die ze nu is. Het is een lange weg van wrak naar warrior, maar we komen er wel.

WRAK wordt geproduceerd door ROSE stories en Toneelgroep Oostpool. Na de succesvolle samenwerking met Melk & Dadels is Fadua een van de vaste makers van ROSE stories geworden. De regie is in handen van Daria Bukvić. Zij is per 1 juni 2021 de nieuwe artistiek directeur van Toneelgroep Oostpool.

over Fadua El Akchaoui

Fadua El Akchaoui heeft in de afgelopen vijf jaar razendsnel carrière gemaakt als actrice, theatermaker en scenarioschrijver. Zo speelde zij onder andere in de hitvoorstelling Melk & Dadels over de levens van vier Marokkaans-Nederlandse vrouwen. Daarnaast maakte en acteerde ze in de voorstelling Mabrouk met acteur Nasrdin Dchar. Recent stond ze in de theaters met haar eigen voorstelling Bange Rebel.
Naast theatermaken en acteren schrijft Fadua op dit moment aan meerdere producties voor zowel theater, film en tv. In het voorjaar van 2021 verschijnt de bioscoopfilm Meskina in regie van Daria Bukvić, waarvoor zij meewerkte aan het filmscenario en waarin zij ook als actrice te zien is.

Credits

tekst & spel Fadua El Akchaoui | regie Daria Bukvić | coach Rik van den Bos | kostuum- & decorontwerp Dymph Boss | lichtontwerp Yuri Schreuders | sound design Jelle Hoekstra | techniek Marco Steenks | productie Janneke den Engelsen | marketing Dieke van der Spek | foto Casper Koster

WRAKFadua El Akchaoui van wrak naar warrior in haar nieuwe soloshow

Mijn leven is ook een roadtrip en het is elke keer weer een verrassing waar ik uitkom. Tijdens de voorstelling lijkt het alsof de tijd even stilstaat. Dat gevoel is verslavend.

Fadua El Akchaoui
Terug