di 25 feb. '25 t/m vr 6 jun. '25
Kind of Human (14+)
Kind of Human (14+)
Als mensen zich op mensachtige robots uitleven in plaats van op elkaar, is er dan een geweldloze en pijnloze toekomst mogelijk? Rayan gelooft niet dat zijn zus Nur stierf door toeval. Hij krijgt daarom een uniek aanbod: hij mag een experiment aangaan met Robot-Nur, een AI-versie van zijn zus. Maar dan blijkt Robot-Nur herinneringen te hebben en haar eigen bestaan in twijfel te kunnen trekken. Heeft ze dus een bewustzijn? Maakt dat haar meer mens dan robot? En door wie wordt Robot-Nur eigenlijk aangestuurd?
Kind of Human is een opzwepende, muzikale sci-fi-voorstelling op het snijvlak van mens en robot, empathie en geweld, vertrouwen en manipulatie. Over onze dagelijkse zoektocht naar menselijkheid in dit digitale tijdperk. Hoe navigeren jongeren door deze overweldigende wereld waarin kunstmatige en menselijke intelligentie steeds meer van elkaar weg hebben?
Speelduur ca. 55 minuten
Tijdens de voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopisch licht.
In de voorstelling Kind of Human komt het thema rouw aan bod.
Credits
concept & regie Abdel Daoudi | concept & tekst Vera Morina | coproductie Theater Sonnevanck & Theater Oostpool | spel Yara Brand, Lotte Driessen, Ziggy Knel | dramaturgisch advies Fanne Boland, Kasper Tarenskeen, Madelon Kooijman | scenografie Sarah Nixon | geluidsontwerp DÉMIRA | spatial sound design Mick Van Broekhoven | lichtontwerp Wiel Coopmans | kap- en grimeontwerp Leslie Deij | kostuumassistentie Sandra Booltink | techniek Marko Meijer | campagnebeeld Benning & Gladkova
Rondreizende theatertruck
Deze voorstelling speelt in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen rijdt langs middelbare scholen en theaters. De intimiteit van de theatertruck zorgt voor een bijzondere theaterervaring.
Reserveren voor op school
De theatertruck rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 85 bezoekers in de truck en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.
Wil je deze voorstelling reserveren voor op jouw school, vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Boek deze voorstelling >
Of neem contact op met de afdeling educatie, via e-mail of telefonisch: 026 443 76 55

Recensies
Abdel Daoudi
Regisseur Abdel Daoudi (Den Haag, 1985) is sinds 2021 een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties en maakte in de afgelopen jaren meerdere producties bij Theater Oostpool. Met zijn werk weet Daoudi gelijktijdig in en uit te zoomen op maatschappelijk urgente thema’s. Hij geeft de wereld weer op een menselijk niveau én weet hier tegelijk op filosofische wijze op te reflecteren. Voor Daoudi is theater een politieke arena: een plek waar we door middel van kunst kunnen reflecteren op een wereld die hard en meedogenloos kan zijn. In coproductie met Toneelschuur Producties regisseerde hij het lovend ontvangen Geschiedenis van Geweld, naar de autobiografische roman van Edouard Louis, die acteur Eelco Smits de Louis d’Or opleverde. Ook regisseerde hij bij Theater Oostpool de voorstellingen Macbeth (2022) en El Mektoub (2023).

Vera Morina
Vera Morina is een Nederlands-Kosovaarse schrijver van toneel, scenario en poëzie. In 2019 studeerde ze af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU, waar ze met haar afstudeeronderzoek naar inclusiviteit in het theater De Pluijm, de scriptieprijs van haar opleiding, won. Sinds haar afstuderen schrijft ze o.a. voor Theater Bellevue, Likeminds en was ze deelnemer van schrijftraject Slow Writing Lab V bij het Nederlands Letterenfonds. Thema’s die veelvuldig terug te vinden zijn in haar werk zijn afkomst, identiteit, seksualiteit en familie. Bij Theater Oostpool schreef zij de tekst van Midzomernachtsdroom en de truckvoorstellingen El Mektoub (14+). Dit seizoen schrijft Vera samen met Sun Li de tekst van Madame Butterfly. Daarnaast schrijft ze de tekst voor Kind of Human (14+).

Educatie
Op deze pagina vind je verdiepingsmateriaal dat je voor en na het voorstellingsbezoek in de klas kunt gebruiken. Dit verdiepingsmateriaal bestaat uit verschillende vragen, opdrachten en achtergrondinformatie. Als docent kan je zelf kiezen of je bepaalde onderdelen, zoals het voorgesprek of het nagesprek, klassikaal behandeld.
