Nacht van de Burn-out

Met: TGEcho, Kompagnie Kistemaker, Cultuur Academy, Lava Collective, Jesse van Wel en vele anderen

We moeten het hebben over burn-outs. Omdat er nog steeds een taboe rond dat woord hangt. We praten er niet makkelijk over. Terwijl er jaarlijks toch meer dan een miljoen Nederlanders last hebben van burn-outklachten. We zijn als mensen geneigd zo’n collectief probleem, ieder voor onszelf op te lossen. Maar je bent niet alleen. Cultuur Academy, TGEcho en Kompagnie Kistemaker slaan de handen ineen voor een prikkelrijke avond over burn-outs in Theater Oostpool. We bieden je een programma met veel verschillende onderdelen, met makers uit de regio. We praten, zingen en dansen over vermoeidheid en overprikkeling. Welkom bij de Nacht van de burn-out!

BESTEL KAARTEN →


Het programma

We vullen de avond met allerlei optredens. Lavalu combineert klassieke muziek en popmuziek in haar composities. Haar nieuwste album Earthbound gaat over vrouw-zijn, mentale gezondheid en liefde. Theatergroep Echo speelt een scene uit het nieuwe stuk Bunker over teruggetrokken mensen die niet meekomen in de maatschappij. Uw voorgangers in de donkerte zijn Anna Schoen en Pauline Greidanus. Muziek is er van Jesse van der Wel, hij maakt alternatieve elektropop met een theatraal randje. Je hoort een preview zijn nieuwe EP FAMILYMATTERS die uitkomt in april 2024. Lava Collective toont een fragment uit de dansvoorstelling La Despedida waarin de kracht van de geest het overneemt als het lichaam het opgeeft. Tot slot is er de korte animatiefilm I’m perfectly fine, van Dario van Vree, over het accepteren van je imperfecties. Dit is een verfilming van het Burn-out dagboek van striptekenaar Maaike Hartjes.
We sluiten de nacht van burn-out af met een verkwikkend feest met opbeurende beats van DJ Ivo Rodrigues. Blijf dansen tot je benen een burn-out hebben.

Voorprogramma en buffet
(Het diner tussen het optreden van de Burn Out Band en de officiële start van de Nacht van de Burn Out is helaas al uitverkocht.)
Om 18 uur is er een (gratis) optreden van de Burn Out Band. Deze club muzikanten/burn-out ervaringsdeskundigen deelt met jou de helende kracht van muziek. Zij laten je horen hoe een burn-out klinkt. Verwacht herkenbare levensverhalen, pompende pophits en zalvende samenzang. Zij hebben een burn-out en iedereen mag het horen! Burn Out Band is een nieuw project van Kompagnie Kistemaker. De band geeft je een voorproefje van hun festivaltour deze zomer.
Daarna om 18.30 uur kan je aanschuiven bij ons vlammend buffet. Ondertussen kan je al je overwerkte zondes kwijt in het filmische Burn Out Biechthokje van kunstenaar Michiel van der Werf, onze ‘Overprikkel Pastoor’.

Middagprogramma voor de culturele sector
Cultuur Academy organiseert twee keer per jaar de talkshow/netwerkmoment Over de grens met steeds een ander thema dat speelt in de regio Arnhem/Nijmegen. Deze middag gaat presentator Jelko Arts vanaf 16.00 uur in gesprek over overwerkt en opgebrand zijn. De afgelopen jaren lijkt het hebben van een burn-out meer regel dan uitzondering. Ook in de culturele sector gaan we vaak over grenzen, hebben we het gevoel dat we altijd aan staan en nooit eens tijd hebben om even op adem te komen. Daarom gaan we in gesprek. Met verschillende partijen uit de regio verkennen we elkaars grenzen. Hoe leer je grenzen aan te geven en te herkennen? En wat doe je als een spilfiguur uit je collectief of organisatie uitvalt? Uiteraard geven we je ook de nodige kennis en tools mee in ons flits college. Aansluitend is er een netwerkborrel.

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 29 februari 2024
Waar: Theater Oostpool, Nieuwstraat 58 in Arnhem (let op, de straat is opgebroken)

16:00 – 17:00 uur talkshow Over de Grens (gratis)
17:00 – 18:00 uur netwerkborrel (gratis)
18.00 – 18.30 uur Optreden Burn Out Band (gratis)
18.30 – 19.30 uur buffet (betaald) UITVERKOCHT
19.30 – 22.15 vervolg programma (€ 10,00)

Nacht van de Burn-outPrikkelende avond met muziek, dans, theater en gesprek
Terug